دیجیتال مارکتینگ چیست

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

و اما دیجیتال مارکتینگ! تمام خلاقیت ها، تبلیغات، شرکت هایی که میشناسیم و ... همه با این واژه شروع کردند: بازاریابی دیجیتال! در این مقاله استراتژی های مهم، کتاب ها، ابزار ها و ... این شاخه تبلیغاتی را بررسی کردیم.

اگر به روش های خرید کالا و یا نحوه یافتن انواع خدمات توسط افراد مختلف جامعه توجه کنید، متوجه خواهید شد که روش های مدرن و آنلاین خرید، جایگزین روش های سنتی پیشین شده اند. با ورود دیجیتال مارکتینگ به دنیای بازاریابی و پیدایش راهکارهای نوین برای جذب مشتری، کالاها و خدمات با سهولت بیشتری در دسترس هستند. حتماْ برای شما هم پیش آمده است که برای خرید کالایی، پیش از مراجعه حضوری، در موتورهای جستجویی مثل گوگل، در رابطه با آن سرچ کرده اید. بله، خوشبختانه استفاده از اینترنت در یک دهه گذشته در میان اقشار مختلف جامعه، بیش از دو برابر شده و این تغییر بر نحوه خرید محصولات توسط مردم و تعامل با مشاغل، تأثیر بسیاری گذاشته است. این روش های مدرن، مزایای بسیاری در مقایسه با روش های سنتی دارند که حتی مسائل زیست محیطی و کاهش آلودگی هوا را نیز در بر می گیرد. هدف از ارائه این مقاله، آشنایی با روش نوین بازاریابی؛ یعنی دیجیتال مارکتینگ است که برای درک بهتر، ابتدا با توضیح مفهوم بازاریابی درون گرا و برون گرا آغاز شده و پس از آن انواع روش های دیجیتال مارکتینگ، استراتژی ها، ابزار و … بررسی خواهند شد.

بازاریابی درون گرا و برون گرا چیست؟

  • بازاریابی برون گرا

بازاریابی برونگرابازاریابی سنتي يا برونگرا، نوعی شيوه بازاريابي است که در آن شما پيام خود را به اجبار به مخاطب تحميل مي کنيد و به دريافت واکنشي از سوي مخاطب اميد داريد. بازاريابي سنتي اغلب به چهار دسته تقسيم می شود: چاپي، پخش، پست مستقيم و تلفن. اين چهار دسته روش هاي اصلي رسيدن به مشتري در بازاريابي سنتي هستند. بازاريابي چاپي، تبليغ یک محصول يا سرويس در يک پلتفرم چاپي از قبيل مجله يا يک خبرنامه است و یکی از قديمي ترين انواع بازاريابي می باشد.

تاکتيک هاي بازاريابي برونگرا يا بازاريابي سنتي، ديگر به هيچ عنوان مانند گذشته موثر نيستند. اکنون استفاده از بازاريابي درونگرا که توسط اينترنت و رسانه هاي اجتماعي انجام می شود، شما را به اهدافتان نزدیک تر می کند. در دهه هاى اخير، توسعه و گسترش فناوری های جديد ارتباطى، تحولات عظیمی بر تمامى زواياى زندگی بشری ایجاد کرده و روز به روز بر اثرات آن افزوده می شود. بنابراين لازم است که شرکت ها براي موفقيت در بازاريابي خود، از دو تکنيک بازاريابي درونگرا و برونگرا، به درستي استفاده کنند.

  • بازاریابی درون گرا یا جاذبه ای

مهمترين تفاوت بين بازاريابي درونگرا و برونگرا، اين است که در بازاريابي درون گرا، شما مشتری را با تبلیغات بمباران نمی کنید و این مشتری است که به دنبال محصولات و خدمات شماست و چه بهتر از این؟

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال، نوعی بازاریابی درونگراست که کمک می کند تا هر کاربر با جستجوی نیاز خود در اینترنت یا شبکه های مجازی، به راحتی به سمت خدمات و محصولات شما جذب شود.

زماني که از استراتژي بازاريابي درونگرا استفاده مي شود، به درخواست و نياز مشتري توجه مي شود. با استفاده از بازاریابی درونگرا، مصرف کنندگان اطلاعات بسیاری در دسترس دارند که مي توانند به راحتی تحقيق و مقایسه کنند.

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال چیست؟

اینفوگرافیک دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار، به معنای استفاده از ابزارهای موجود در دنیای دیجیتال و اینترنت، برای معرفی و فروش محصولات و یا ارائه خدمات است. در واقع، در روش دیجیتال مارکتینگ ما به رسانه های دیجیتالی مانند شبکه های اجتماعی وابسته هستیم. این روش بازاریابی مانند هر نوع روش دیگر، راهی برای ارتباط با مشتریان بالقوه و تأثیرگذاری بر آنهاست. بازاریابی دیجیتال، بازاریابی آنلاین، تبلیغات اینترنتی و … هر نامی که شما بر آن بنامید، به هر حال، این روش بازاریابی، برای هر نوع شغل و خدمتی، یک معامله بزرگ است.

 درست است که دیجیتال مارکتینگ را بیشتر با کانال های در بستر اینترنت مانند ایمیل، رسانه های اجتماعی، وب سایت و موتورهای جستجو می شناسند، اما در این مطلب به شما توضیح خواهیم داد که دیجیتال مارکتینگ می تواند هم به صورت آنلاین باشد و هم به صورت آفلاین.

  • دیجیتال مارکتینگ آفلاین

دیجیتال مارکتینگ آفلاینشما در زندگی روزمره بارها با دیجیتال مارکتینگ آفلاین مواجه شده اید و متوجه نشده اید که این یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است. برای مثال، تبلیغات رادیویی و تلویزیونی به عنوان دیجیتال مارکتینگ آفلاین طبقه بندی می شوند، چرا که در این نوع تبلیغات، از یک دستگاه الکترونیکی استفاده می شود، اما اتصال به اینترنت ضروری نیست.

اگر تا به حال در یک رستوران بوده اید و غذای خود را با استفاده از تبلت و به صورت الکترونیکی سفارش داده اید، پس با بازاریابی آفلاین غریبه نیستید. این یک تجربه بازاریابی آفلاین پیشرفته با یک دستگاه دیجیتال است. بیلبوردهای الکترونیکی نیز نمونه خوبی از دیجیتال  مارکتینگ آفلاین پیشرفته هستند.

  • دیجیتال مارکتینگ آنلاین

Online-Marketing

دیجیتال مارکتینگ آنلاین به تبلیغات آنلاین یا بازاریابی اینترنتی گفته می شود. بازاریابی از طریق ایمیل، تبلیغات کلیلکی، بازاریابی در رسانه های اجتماعی و حتی وبلاگ نویسی، همه نمونه هایی از دیجیتال مارکتینگ آنلاین هستند که خدمات شما را به جامعه هدف معرفی کرده و آنها را برای خرید متقاعد می کنند.

ترکیب دیجیتال مارکتینگ آنلاین و آفلاین

 پیشنهادات زیر برای ترکیب موفقیت آمیز استراتژی های بازاریابی آنلاین و آفلاین مطرح شده اند. با ترکیب این دو رویکرد، می‌توانید دایره بازاریابی خود را کامل کنید، بهره وری شرکت خود را افزایش دهید و در عین حال توجه بیشتری را به برند خود جلب کنید.

  • مشتری خود را بشناسید

قبل از گردآوری یک استراتژی ترکیبی، مهم است که بدانید جامعه هدف آن شامل چه کسانی است: چه خدماتی را از شما انتظار دارند؟ چه دلایلی باعث می شود تا در مورد موسسه، محصولات و خدمات شما اطلاعات بیشتری بخواهند؟ برای شناخت مخاطبان هدف خود باید به آنها گوش دهید. راه های زیادی برای رسیدن به این هدف وجود دارد:

  • تجزیه و تحلیل در رسانه های اجتماعی:

موسسات با تجزیه و تحلیل مکالمات و نظرات در رسانه های اجتماعی، می توانند بدانند که آیا محصولات و خدمات آنها نیازهای مشتریان خود را برآورده می کند یا خیر.

  • نظرسنجی از طریق رسانه های اجتماعی یا حضوری:

با استفاده از نظرسنجی آنلاین و یا حضوری می توانید علایق مشتریان فعلی خود و آنچه مشتریان بالقوه از شما می خواهند را بهتر بشناسید.

  • انجمن ها و گروه ها:

می‌توانید نیازهای جامعه هدف را به روشی تخصصی‌تر از طریق انجمن ها تحلیل کنید تا علایق، نگرانی‌ها و … آن‌ها را بهتر درک کنید.

  • اهداف مشخص تعیین کنید

تبلیغ خلاقانه

برای هر اقدام بازاریابی که قصد انجام آن را دارید، هدف خاصی تعیین کنید و مطمئن شوید که می توانید تأثیر آن را ارزیابی کنید. تا زمانی که نتوانید نتایج را بررسی کنید، نمی توانید بدانید که این اقدام چقدر کارآمد است یا این کانال ارتباطی بر روی مخاطبان هدف شما چه طور عمل می کند. نه تنها باید برای هر اقدامی یک هدف مشخص داشته باشید، بلکه باید برای همه اقدامات نیز به طور کلی یک هدف مشترک و منسجم داشته باشید.

مثال: اگر می‌خواهید یک محصول جدید را تبلیغ کنید، می‌توانید یک کمپین آفلاین مانند رادیو و یک کانال آنلاین مانند اینستاگرام را تنها با هدف پرس و جو در مورد محصول، ایجاد کنید. می‌توانید اثربخشی کمپین را با نظارت بر تعداد تماس‌ها، ایمیل‌ها و درخواست‌های حضوری در مورد موضوع ارزیابی کنید.

  • اهداف یکسان و موازی داشته باشید

یک استراتژی بازاریابی خوب را می توان هم به صورت آنلاین و هم آفلاین انجام داد، اما اهداف برند باید یکسان باشد. چرا که مخاطب هدف یکسان است و این ابزار است که تغییر می کند. پیام منتقل شده از کانال های مختلف به جامعه هدف باید یکسان و ثابت باشد تا احساسات تجربه شده توسط عموم مردم دچار دوگانگی نشود.
به همین دلیل، داشتن یک استراتژی کلی به جای دو استراتژی مجزا که قرار است بعدها با هم ترکیب شوند، انتخاب بسیار هوشمندانه‌تری است. با این وجود، انتقال از یک کانال به کانال دیگر نیاز به تطبیق دارد.
به منظور اطمینان از انتقال یکنواخت پیام بین کانال های آنلاین و آفلاین، می توانید تعاملات آنلاین را به اقدامات آفلاین تبدیل کنید و بالعکس. به عنوان مثال می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • ارائه تخفیف های خاص به دنبال کنندگان در رسانه های اجتماعی برای استفاده در شعبه های محلی آنها.
  • ارائه محصولات جدید در اینترنت و ترغیب کاربران برای مراجعه حضوری به دفتر برای دریافت اطلاعات تکمیلی و یا تماس تلفنی.
  • از موفقیت های به دست آمده در یک کانال، در کانال دیگر استفاده کنید

هر کانال ویژگی های خاص خود را دارد و کشف روش های بازاریابی موفق در آن می تواند مدتی طول بکشد. با این حال، برخی از این موارد قطعاً با هم همپوشانی دارند و شما می‌توانید از این شباهت‌ها برای ایجاد استراتژی در یک کانال جدید استفاده کنید.
به عنوان مثال، اگر شرکت شما می خواهد تبلیغات تلویزیونی انجام دهد، می توانید از محبوب ترین ویدئو های تبلیغاتی خود در فیس بوک، اینستاگرام یا یوتیوب الهام بگیرید و از همان لحن و تصاویر بصری استفاده کنید.
اخبار آفلاین نیز منبع خوبی از محتوا برای بحث های آنلاین هستند. برای مثال می‌توانید از تصاویر، ایده‌ها و نظرات به اشتراک گذاشته شده توسط رسانه‌های آفلاین نهایت استفاده را ببرید و از آنها در رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید.

  • خلاق و در عین حال ساده باشید

ابهام و سردرگمی قطعاْ می تواند تاثیر بسیار منفی بر مشتریان داشته باشد. از طرح مفاهیم بسیار پیچیده که درک آنها دشوار است پرهیز کنید، وضوح و سادگی بسیار مهم است. خلاقیت در نحوه معرفی شرکت، ارزش ها و فاکتورهای اصلی و چیزی که آن را از سایر مؤسسات متمایز می کند، بسیار مهم است و باعث می شود تا برند در ذهن مخاطب ماندگار می شود.
در نهایت، هر ترکیب خوبی از استراتژی‌های بازاریابی، نیاز به صرف هزینه و زمان، نظارت دقیق و ارزیابی های درست دارد، اما اگر هر شرکت یک استراتژی بازاریابی منسجم داشته باشد، نتایج آن قطعاً ارزش زمان و هزینه‌اش را دارد.

مزایا و معایب دیجیتال مارکتینگ

مزایا

  • دسترسی ساده تر کسب و کارها به طیف گسترده ای از مخاطبان، فارغ از محدودیت های جغرافیایی، را فراهم می کند.
  • تعامل با مشتریان و برقراری ارتباط موثر با آن ها را ساده تر می کند.
  • احتمال بروز خطاهای انسانی را به حداقل ممکن میرساند.
  • شرایطی عادلانه برای رقابت کسب و کارهای کوچک و بزرگ با یکدیگر فراهم می کند.
  • به صورت مستقیم، گروه خاصی از مخاطبان جامعه هدف را نشانه می گیرد.
  • امکان شخصی سازی خدمات با توجه به سلیقه مخاطبان وجود دارد.
  • وفاداری مشتریان قبلی شما را بیشتر کرده و مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل می کند.
  • در صورت داشتن استراتژی مناسب، نتایج آن به سرعت قابل مشاهده است.
  • نتایج آن قابل سنجش است.
  • تحلیل و آنالیز روند فعالیت و پیشرفت رقبا ساده تر است.
  • زمینه ساز خوبی برای شروع به فعالیت فروش آنلاین است.
  • بهینه سازی، پیدا کردن نقاط ضعف و رفع آن ها به سادگی انجام می شود.
  • نرخ تبدیل مشتری را افزایش می دهد.
  • اگرچه بسته به کیفیت و نوع خدمات، تعرفه انجام خدمات دیجیتال مارکتینگ متفاوت است؛ با این حال برای شروع نیاز به صرف هزینه هنگفت ندارد.
  • هزینه های اضافی مثل چاپ، تهیه کاغذ و … را حذف می کند.
  • می تواند به افزایش میزان سود حاصل از خرید و فروش محصولات کمک کند.
  • فراهم کردن شرایط برای فعالیت 24 ساعته را ساده تر می کند.
  • برای شروع، نیاز به ابزار خاص و دور ازدسترس ندارد و حتی با استفاده از یک تلفن همراه هوشمند و اتصال به اینترنت قابل انجام است.

معایب

  • فضای دیجیتال و بازخوردهای دریافتی از جانب کاربران به طور کامل قابل کنترل نیستند.
  • در صورت قطع شدن ارتباط اینترنت، ممکن است در برنامه کاری اختلال ایجاد شود.
  • تکنولوژی و فناوری های جهانی همواره در حال به روز رسانی هستند. توجه به این نکته و اهمیت دادن به آن می تواند هزینه های جانبی برای شما به دنبال داشته باشد.
  • متاسفانه هنوز خرید آنلاین برای بسیاری از افراد ناشناخته بوده و ناملموس بودن کالا و خدمات برای آن ها نگران کننده است.
  • عدم اطمینان نسبت به معتبر بودن پرداخت های آنلاین برای برخی از افراد وجود دارد.

درون سپاری و برون سپاری خدمات دیجیتال مارکتینگ به چه معناست؟

دیجیتال مارکتینگ به دو صورت درون سپاری و برون سپاری انجام می پذیرد. درون سپاری دیجیتال مارکتینگ به معنی انجام خدمات دیجیتال مارکتینگ توسط تیم مخصوص درون شرکت است و برون سپاری دیجیتال مارکتینگ زمانی است که برای ایجاد محتوا یا انجام خدمات بازاریابی از آژانس های دیجیتال مارکتینگ استفاده می کنید.

خدمات آژانس های دیجیتال مارکتینگ شامل سئو وبسایت، نگارش محتوای سایت، طراحی تبلیغات، طراحی پست‌های شبکه های اجتماعی، تولید محتوای ویدیویی و مدیریت انواع کمپین‌های تبلیغاتی است. اینها نمونه‌هایی از خدمات دیجیتال مارکتینگ هستند که اغلب به آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ که در این زمینه ها تخصص دارند، برون‌سپاری می‌شوند.

خدمات دیجیتال مارکتینگ ایران وب لایف

آژانس تبلیغاتی ایران وب لایف، با ارائه انواع خدمات دیجیتال مارکتینگ از جمله مدیریت شبکه های اجتماعی، موشن گرافی، تبلیغات در فضای مجازی، تبلیغات کلیکی و … یکی از کامل ترین آژانس های دیجیتال مارکتینگ است که آماده خدمت رسانی به تمامی شرکت ها و سازمان های کوچک و بزرگ می باشد. آنچه که ایران وب لایف را از سایر آژانس های دیجیتال مارکتینگ متمایز می نماید، طرح ایده های نو و خلاقیت بالاست. پیاده سازی و اجرای یک تبلیغ موفق، پیش نیازهای بسیاری می طلبد که بدون بهره گیری از تجربه و مهارت کارشناسان و متخصصین، رسیدن به این نتیجه امکان پذیر نخواهد بود. آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران وب لایف، با اتکا بر توان نیروهای متخصص، تا رسیدن به نتیجه مطلوب شما را یاری خواهد کرد. 

تبلیغات کلیکی یا PPC
تبلیغات کلیکی
تبلیغات در فضای مجازی
تبلیغات در فضای مجازی
مدیریت شبکه های اجتماعی
مدیریت شبکه های اجتماعی
دیجیتال برندینگ
دیجیتال برندینگ

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

تقریباً هر چیزی که می توانید به صورت آنلاین از آن استفاده کنید، یک ابزار برای دیجیتال مارکتینگ است.

در بازاریابی سنتی با طیف وسیعی از مشتریان سروکار داریم اما در دیجیتال مارکتینگ، می توان رفتار کاربران و مخاطبان را از طریق ابزارهایی مانند وب سایت، ایمیل و شبکه اجتماعی تحلیل کرد و مخاطبان هدف را شناسایی نمود. بنابراین می توان بیشترین بازدهی را از بازاریابی مشاغل به دست آورد. در واقع، در دیجیتال مارکتینگ، هدف اصلی فروش است.

بسیاری از افراد تصور می کنند که دیجیتال مارکتینگ فقط برای مشاغلی است که صاحب وبسایت هستند. اما بسیاری از مشاغل سنتی وجود دارند که سعی می کنند محصولات و خدمات خود را از طریق تبلیغات دیجیتال به مشتریان خود معرفی و ارائه دهند. برای این منظور، ابزارهای دیجیتال مارکتینگ بسیاری وجود دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

  • وبسایت
  • آرم، برند، نماد، لوگو
  • محتوای متنی (پست های وبلاگ، کتابهای الکترونیکی، توضیحات محصول، توصیفات و غیره)
  • تصاویر (اینفوگرافیک، عکس محصول، عکس شرکت و غیره)
  • محتوای ویدئویی (تبلیغات ویدئویی، نمایشی از محصولات و غیره)
  • صفحات رسانه های اجتماعی

احتمالاً می توانید تصور کنید که این لیست فقط تعداد محدودی از این ابزارهاست. بازاریابان باهوش دائماً در حال ارائه راهکارهای جدید برای دسترسی آنلاین به مشتریان هستند، بنابراین این لیست همچنان در حال افزایش است!

استراتژی های دیجیتال مارکتینگ

استراتژی های دیجیتال مارکتینگ

لیست استراتژی بازاریابی دیجیتال نیز دائماً در حال تغییر است، در اینجا نمونه هایی از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ که بهترین شرکت های دیجیتال مارکتینگ در ایران، استفاده می کنند آورده شده است:

بهینه سازی موتورهای جستجو  (SEO)

بهینه سازی موتور جستجو (Search engine optimization) برای کسب رتبه بهتر صفحات سایت یا پست های وبلاگ و دیده شدن آنها هنگام سرچ کاربران، استفاده می شود. سئو، یکی از بهترین روش های دیجیتال مارکتینگ است که رقابت زیادی در آن وجود دارد و نمی توان آن را با سایر روش های تبلیغاتی مقایسه کرد. وقتی شخصی خدمات و محصولات شما را جستجو می کند، مطمئناً هدف مشخصی دارد، پس با بهینه سازی سایت برای موتور جستجو، می توانید مخاطبان جامعه هدف خود را به طور مشخص، جذب کنید. 

سئو وبسایت به دو صورت سئو خارجی و سئو داخلی انجام می شود که شامل بهینه سازی فنی سایت، سرعت لود وبسایت، تولید محتوای سئو شده و … است که با استفاده از آنها،‌ می توانید سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید تا مخاطبان، وب سایت شما را سریعتر از سایر رقبا مشاهده کنند.
در ویدئو زیر، جناب آقای مهندس امین رزاق خواه به عنوان مدیریت عامل شرکت ایران وب لایف، ضمن تعریف دقیق دیجیتال مارکتینگ، در رابطه با استراتژی ها و ابزارهای مختلف این روش بازاریابی، اطلاعاتی را در اختیار علاقمندان قرار داده است.

بازاریابی محتوا

مانند هر استراتژی بازاریابی، هدف از بازاریابی محتوا جذب مخاطبانی است که در نهایت به مشتری تبدیل می شوند.  بازاریابی محتوا هرگونه تلاش برای بازاریابی دیجیتال است که از ابزارهای محتوایی مانند (پست های وبلاگ، اینفوگرافیک ها، کتاب های الکترونیکی، فیلم ها و غیره) برای ایجاد آگاهی از برند تجاری، ایجاد کلیک، هدایت یا فروش استفاده می کند.

شاید تا به حال این جمله بیل گیتس به گوشتان خورده باشد: محتوا پادشاه است. بله بازاریابی محتوا، مهمترین ابزار برای جذب مخاطبان هدف است و طبق بررسی های به عمل آمده ۹۲ درصد از بازاریابان محتوا را یک ابزار مهم در بحث دیجیتال مارکتینگ می دانند.

سئو، یک عامل اصلی در بازاریابی محتوا است و بهترین شرکت سئو در ایران نیز از استراتژی مبتنی بر توزیع محتوای مرتبط و ارزشمند به مخاطبان هدف استفاده می کند.

به همان اندازه که بازاریابی محتوا موثر است، می تواند مشکل ساز هم باشد. تولید کنندگان محتوا باید از روش های تولید محتوا آگاه بوده تا بتوانند در نتایج موتورهای جستجو رتبه بالایی کسب کنند و یا محتوای آنها به قدری جذاب باشد تا افرادی که محتوا را دیده و یا می‌خوانند، با اشتراک گذاری به تعامل بیشتر برند با کاربران کمک کنند.

تبلیغات کلیکی  (PPC)

تبلیغات کلیکی (Pay per click) در واقع نوعی استراتژی دیجیتال مارکتینگ است که در آن به ازای هر کلیک روی تبلیغ مورد نظرتان، هزینه پرداخت می کنید. برای این منظور می توانید با طراحی یک بنر یا ویدئو تبلیغاتی و درج آن در وبسایتی دیگر، به ازای هر کلیک روی آن، هزینه پرداخت کنید.

هر تبلیغ بر اساس الگوریتم هایی بررسی می شود، اگر تبلیغ شما در مقایسه با سایر تبلیغات برتری هایی داشته باشد، میزان کلیک بیشتری خواهید داشت. این عوامل عبارتند از جمله:

  • کیفیت تبلیغ
  • کلمه کلیدی مرتبط
  • کیفیت صفحه فرود
  • مبلغ پیشنهادی

هر کمپین PPC دارای یک یا چند هدف تبلیغاتی است که به عنوان عاملی برای تبدیل به مشتری شناخته می شوند و می توانند معاملاتی یا غیر معاملاتی باشند. خرید، یک تبدیل معاملاتی است، اما ثبت‌نام در خبرنامه یا تماسی که با دفتر کار گرفته می‌شود تبدیل غیر معاملاتی است.

در این روش بازاریابی، هر آنچه را که به عنوان هدف خود انتخاب می کنید، می توانید از طریق پلتفرم انتخابی خود ردیابی کنید تا ببینید کمپین شما چگونه عمل می کند.

به عنوان مثال،  Google AdWords شکلی از تبلیغات PPC به نام “تبلیغات جستجوی پولی” است که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

تبلیغات جستجوی پولی

 یکی از بهترین روش ها برای هدف قرار دادن مشتریان بالقوه ای است که در موتورهای جستجویی مانند گوگل، به دنبال محصول یا خدماتی مانند شما هستند. گوگل، بینگ و یاهو به شما این امکان را می دهند تا با پرداخت هزینه، تبلیغات متنی و یا صفحات وبسایت شما، پیش از سایر وبسایت ها در نتایج موتورهای جستجو (SERPs) دیده شود. وبسایت هایی که از تبلیغات جستجوی پولی استفاده کرده اند، هنگام سرچ کاربران با نشانه AD،در اولین رتبه ها و پبش از نمایش وبسایت های دیگر، دیده می شوند.

تبلیغات در شبکه های اجتماعی

اکثر شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام، توییتر، LinkedIn ، Pinterest   و Snapchat به شما این امکان را می دهند تا در سایت آنها تبلیغ کنید. تبلیغات در شبکه های اجتماعی برای ایجاد آگاهی برای مخاطبانی که ممکن است از وجود تجارت، محصول یا خدمات شما مطلع نباشند، بسیار عالیست.

بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی

بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی (سوشال مدیا مارکتینگ) برای هدایت ترافیک و آگاهی از برند، توسط تعامل با کاربران آنلاین صورت می گیرد. محبوب‌ترین پلتفرم‌ها برای بازاریابی شبکه های اجتماعی فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام هستند که لینکدین و یوتیوب نیز از آنها فاصله زیادی ندارند.

شبکه های اجتماعی معیارهایی را در اختیار شما قرار می دهند که در شناسایی و استفاده از روش صحیح تبلیغ و بررسی میزان تعامل شما با مخاطبان، بسیار مفید است.  شما می‌توانید تشخیص دهید که با استفاده از کدام روش تولید محتوا، بیشترین تعداد اشتراک‌گذاری‌ها، نظرات یا کلیک‌ها روی وب‌سایت را به همراه دارد.

ممکن است هدف از استراتژی بازاریابی در شبکه های اجتماعی، خرید مستقیم کالا نباشد. همه چیز به اهداف شما بستگی دارد. برخی از برندها از بازاریابی در شبکه های اجتماعی برای تعامل و گفتگو با مخاطبان استفاده می کنند. این امر به ویژه در برندهایی که محصولات و خدماتی را ارائه می دهند که به طور عمده و در سطوح بزرگ معامله می شوند، رایج است.

بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی راهی رایگان و ارگانیک برای استفاده از بستر رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا توییتر برای بازاریابی مشاغل شماست، اما طبیعتاْ در صورت استفاده از روش های ناصحیح، ناکارآمد خواهد بود. درست مانند سئو، بازاریابی کسب و کار شما در شبکه های اجتماعی، زمان و تلاش بیشتری می طلبد، اما در دراز مدت، می تواند نتایج بسیار ارزان تری به همراه داشته باشد.

بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO)

بهینه سازی نرخ تبدیل (Conversion Rate Optimization) هنر و علم بهبود تجربه کاربر آنلاین شماست. بیشتر اوقات، مشاغل از چت، تماس، ارسال پیامک و غیره به منظور تبدیل ترافیک ورودی وب سایت خود به مشتری، استفاده می کنند.

تبلیغات بومی یا تبلیغات همسان (Native advertising)

حتماْ تا به حال برایتان پیش آمده تا در انتهای یک مطلب یا مقاله، لیستی از مقالات پیشنهادی را دیده باشید. این تبلیغات همسان است. اکثر تبلیغات همسان زیرمجموعه بازاریابی محتوا قرار می گیرند، چرا که از محتوا برای جذب کلیک استفاده می کنند. تشخیص تبلیغات همسان از پیشنهادهای غیر تبلیغاتی ممکن است کمی سخت باشد که این دقیقا همان چیزی است که اعتماد کاربران را جلب خواهد کرد. تبلیغات بومی یا همسان، بازاریابی پنهان است که در واکنش به بدبینی مصرف کنندگان امروزی نسبت به تبلیغات، ایجاد شده است. بسیاری از مصرف کنندگان با دانستن اینکه سازنده یک تبلیغ برای اجرای آن هزینه می پردازد، به این نتیجه می رسند که تبلیغ مغرضانه است و در نتیجه آن را نادیده می گیرند. تبلیغ همسان با ارائه اطلاعات یا سرگرمی، این تعصب را دور می زند و جنبه «تبلیغ» را کم اهمیت جلوه می دهد.

بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ

بازاریابی از طریق ایمیل، قدیمی ترین شکل بازاریابی آنلاین است و هنوز هم بسیار کارآمد است. اکثر بازاریابان دیجیتال از ایمیل مارکتینگ برای تبلیغ معاملات ویژه، ارائه محتوا (اغلب به عنوان بخشی از بازاریابی محتوا) یا تبلیغات رویدادی استفاده می کنند. در حالت عادی، شما ایمیلی تبلیغاتی ارسال می کنید و امیدوار هستید که مشتری احتمالی شما روی آن کلیک کند. اما، اجرای این سبک از تبلیغات بسیار پیچیده تر است. شما می خواهید مشتریان احتمالی، کمپین شما را به عنوان یک سرویس ارزشمند ببینند، نه فقط به عنوان یک ابزار تبلیغاتی! پس بهتر است برخی موارد را رعایت کنید. اول از همه، شما باید مطمئن شوید که ایمیل های شما توسط مشتریان دنبال می شوند. برخی از مهمترین موارد در بازاریابی از طریق ایمیل موارد زیر هستند:

  • گزینه ای برای لغو اشتراک دریافت ایمیل ارائه دهید تا مشتریان متقاضی را تشخیص دهید.
  • موضوع محتوا را هم در متن و هم در عنوان ایمیل بیان کنید.
  • ایمیل های تعاملی و تبلیغاتی را ادغام کنید.

بازاریابی وابسته  (Affiliate Marketing)

Affiliate marketing

بازاریابی وابسته اساساً به این معنی است که شما به دیگری (شخص یا شرکت) هزینه ای پرداخت می کنید تا محصولات و خدمات شما را در وب سایت خود تبلیغ کند. وبسایت هایی مثل دیجی کالا، ایمالز، ترب و … در گروه این وبسایت ها قرار می گیرند.

شما می‌توانید تبلیغ‌کننده یا تبلیغ دهنده باشید، اما روند در هر دو مورد یکسان است. اگر شما وابسته هستید، هر بار که تبلیغی ارائه می دهید، کمیسیون دریافت می‌کنید. اگر تبلیغ دهنده باشید، به ازای تبلیغات که به فروش بیشتر شما کمک می کند، به شرکت وابسته پول پرداخت می کنید.

شما چه بخواهید تبلیغ‌کننده باشید و چه تبلیغ دهنده، اولین قدم این است که با طرف مقابل ارتباط برقرار کنید. آژانس های دیجیتال مارکتینگ با استفاده از پلتفرم های طراحی شده، ارتباط بین شرکت‌های وابسته به خرده‌فروشان را فراهم می کنند.

همانطور که از لیست بالا مشاهده می کنید، روش های مختلفی برای بازاریابی آنلاین کسب و کار شما وجود دارد، به همین دلیل است که بسیاری از مشاغل برای مدیریت بازاریابی دیجیتال خود یا با یک آژانس دیجیتال مارکتینگ همکاری می کنند یا از تیم بازاریابی داخلی خود استفاده می کنند.

رپورتاژ آگهی

به معنای ارائه یک گزارش تبلیغاتی متنی، برای معرفی و یا تبلیغ یک محصول یا خدمت، در وبسایت های خبری است. وبسایت های خبری، با در نظر گرفتن قدرت دامنه و همچنین اعتبار عمومی وبسایت،‌ به ازای درج رپورتاژ آگهی،‌ مبلغی را دریافت می کنند. بر همین اساس، قیمت رپورتاژ آگهی در وبسایت های مختلف، متفاوت است. دریافت بک لینک از وبسایت های خبری، برای افزایش اعتبار صفحات یک وبسایت بسیار موثر بوده و علاوه بر این، انتشار آگهی در خبرگزاری های معتبر می تواند در برندسازی نیز اثرگذار باشد.

ابزارهای تحلیل و آنالیز دیجیتال مارکتینگ

  • Google Analytics

گوگل آنالیتیکس

یک سرویس و یا ابزار تحلیلی رایگان ارائه شده توسط گوگل، برای تجزیه و تحلیل وبسایت است که آمار و گزارشات را برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و اهداف بازاریابی، به مدیریت وبسایت ارائه می دهد. این سرویس امکان بررسی و تحلیل میزان ورودی‌ از کانال های مختلف، صفحات با بیشترین ورودی، کلمات کلیدی سرچ شده، لوکیشن کاربران، فعالیت‌های کاربران روی وبسایت، مدت زمان حضور کاربران روی صفحات مختلف و مسیر خروجی آنها را ارائه می‌کند.

یکی از بهترین امکانات این سرویس، امکان هدف گذاری مشخص در بازه زمانی است. این سیستم، در صورت دستیابی به هدف در بازه زمانی تعیین شده، به صورت خودکار گزارش مبنی بر رسیدن به هدف را ارائه داده  و در صورت عقب ماندن از هدف نیز درصد نزدیکی به آن را ارائه می‌کند.

  • Google Search Console

گوگل سرچ کنسول

این ابزار نیز یک سرویس رایگان ارائه شده توسط Google است که به شما کمک می کند نحوه حضور سایت خود را در نتایج جستجوی Google نظارت و عیب یابی کنید. برای اینکه در نتایج جستجوی گوگل قرار بگیرید، لازم نیست در گوگل سرچ کنسول ثبت‌نام کنید، اما این ابزار به شما کمک می‌کند تا میزان دیده شدن صفحات مختلف وبسایت هنگام سرچ توسط کاربران، تعداد کلیک روی صفحات مختلف و همچنین کلمات کلیدی سرچ شده را ارزیابی کنید.

گوگل سرچ کنسول علاوه بر موارد ذکر شده قابلیت های دیگری نیز دارد که در ادامه به طور مختصر بررسی خواهیم کرد:

  • بررسی Crawl صفحات وبسایت
  • بررسی مشکلات ایندکس صفحات و درخواست ایندکس مجدد محتوای جدید
  • گزارش عبارت‌های جستجو شده منجر به دیده شدن وبسایت
  • گزارش عبارت‌های جستجو شده منجر به کلیک روی صفحات وبسایت
  • گزارش صفحات با بیشترین میزان دیده شدن
  • گزارش صفحات با بیشترین میزان کلیک
  • گزارش لینک های خروجی و ورودی به وبسایت
  • عیب‌یابی مشکلاتAMP، قابلیت استفاده از تلفن همراه، و سایر ویژگی‌ها
  • ahrefs

ahrefs

یکی از ابزارهای مورد استفاده در صنعت سئو و دیجیتال مارکتینگ است. هدف این ابزار تجزیه و تحلیل پیوندها و یا بک لینک های وبسایت است. با کمک آن می توانید تمام اطلاعات مورد نیاز در مورد بک لینک ها مانند کیفیت آنها را از طریق شاخص هایی مانند قدرت دامنه وبسایت DR، اندازه گیری کنید.

Site Explorer یکی از بخش های ahrefs است که به کاربران اجازه می دهد تا ترافیک ارگانیک وبسایت خود را از طریق نظارت بر کلمات کلیدی ارزیابی کنند. علاوه بر این، با کمکahrefs، می توانید بررسی کنید که وبسایت های رقیب در یک صنعت، از چه وب سایت هایی بک لینک دریافت کرده اند.

در صورت اثبات مالکیت وبسایت، تحلیل و بررسی آن توسط ابزار ahrefs، نیاز به پرداخت هزینه ندارد اما آنالیز و تحلیل وبسایت های دیگر توسط این ابزار، نیازمند پرداخت هزینه (حداقل 7 دلار در روز) است که برخی از وبسایت ها امکان خرید اشتراکی یا آنلاین را نیز فراهم نموده اند.

ابزارهای بسیار دیگری نیز مانند MOZ، Alexa و … وجود دارند که کارایی آنها مشابه با ابزار نام برده شده و برای تحلیل و بررسی خدمات دیجیتال مارکتینگ می باشد.

معرفی بهترین کتاب های آموزش دیجیتال مارکتینگ

 

نام کتاب: Content Inc

نویسنده: Jue Pulizzi

نویسنده این کتاب، یکی از بزرگترین بنیان گذاران شرکت های استارت آپی بازاریابی از طریق محتواست که تجربیات خود را در زمینه دیجیتال مارکتینگ با بررسی 6 نکته اصلی در رسیدن به یک کسب و کار موفق، در اختیار نویسندگان قرار داده است.

کتاب content Inc

 

نام کتاب: Purple Cow

نویسنده: Seth Godin

ست گادین، نویسنده، سخنران و کارآفرین اهل آمریکاست که تخصص اصلی او در زمینه کسب‌وکار است. کتاب گاو بنفش یکی از معروف ترین آثار اوست که در آن با بررسی مهمترین استراتژی ها و تکنیک ها در موفقیت شرکت های بزرگ مانند اپل، به نکات کلیدی موفقیت کسب و کارها از طریق بازاریابی، اشاره شده است و ترجمه های مختلفی از آن در ایران موجود است.

کتابpurple cow

 

نام کتاب: Marketing Management

نویسنده: Philip Kotler

فیلیپ کالتر، یکی از اساتید مطرح دانش بازاریابی در جهان و پدر بازاریابی مدرن است که بیش از 100 کتاب در زمینه بازاریابی منتشر نموده است. کتاب مدیریت بازاریابی، شامل توصیه های مهم و ضروری و استراتژی هایی فوق العاده برای رسیدن به بهره وری بالاست.

marketing management philip kotler

مشاغل دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ عنوانی کلی است که مشاغل و جایگاه های شغلی متنوعی را زیرمجموعه خود جای می دهد. برخی از این مشاغل در ادامه به اختصار معرفی شده است.

مدیر یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ

کارشناس دیجیتال مارکتینگ به فردی گفته می شود که با ابزارها و استراتژی های مختلف دنیای دیجیتال آشنایی کامل داشته و بتواند به درستی از آن ها استفاده کند. این فرد باید توانایی هدایت یک کمپین تبلیغاتی را از مرحله طرح ایده تا اجرا و نتیجه گیری داشته باشد و این کار را با توجه به بودجه تخصیص داده شده انجام دهد.

کسب و کارهای تازه تاسیس و نوپا نیازی به داشتن چندین کارشناس دیجیتال مارکتینگ ندارند و همکاری با یک نفر در این زمینه، می تواند برای آن ها راهگشا باشد. این در حالی است که در شرکت های بزرگ تر این کار به چندین نیروی متخصص واگذار شده و یک نفر نیز به عنوان سرپرست تیم یا همان مدیر دیجیتال مارکتینگ تعیین می شود.

استراتژیست محتوا (Content Strategist)

همان طور که از نام این جایگاه شغلی نیز پیدا است، استراتژیست محتوا برنامه و استراتژی های لازم برای تولید، توزیع و مدیریت محتوای کاربردی را تعیین می کند. این فرد باید با تیم های دیگری مثل مدیر کسب و کار، تیم مارکتینگ و فروش، مدیر محتوا و متخصص سئو تعامل مناسبی داشته باشد تا بتواند نکات مهمی را از هر یک از آن ها دریافت کرده و در این برنامه ریزی به کار بگیرد. خروجی کار یک استراتژیست محتوا، تدوین یک سند استراتژی محتوایی است که برنامه و روال کاری سایر بخش ها را تعیین می کند.

استراتژیست دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing Strategist)

در نگاه اول، کار استراتژیست دیجیتال مارکتینگ تا حد بسیار زیادی شبیه به استراتژیست محتوا است؛ اما کمی که با دقت بیشتری به جزئیات نگاه کنید، متوجه تفاوت های اساسی در این دو جایگاه شغلی می شوید. استراتژیست دیجیتال مارکتینگ برنامه مناسب کسب و کار شما برای بازاریابی از طریق ابزارهای دیجیتال آنلاین و آفلاین را تهیه و تدوین می کنند. در مرحله بعد، استراتژیست محتوا با در نظر گرفتن این برنامه، برنامه تهیه و طراحی محتوای مناسب برای فعالیت شما را تعیین نموده و در نهایت آن را به واحدهای مربوطه ابلاغ می کند.

کارشناس تولید محتوا

شما برای فعالیت در هر پلتفرم دیجیتال، نیاز به محتوایی دارید که کاربردی و مطابق با سلیقه مخاطبان شما باشد. تنها در این صورت می توانید توجه و رضایت مخاطبان خود را جلب کرده و آن ها را نسبت به کسب و کار خود وفادار کنید.

نکته قابل توجه این است که تولید محتوا تنها به زیرمجموعه خاصی از آن محدود نشده و شامل انواع محتواهای گرافیکی، متنی، ویدیویی، حتی صوتی و … می شود. کارشناس تولید محتوا همان فردی است که محتوای مورد نیاز شما برای فعالیت در بستر دیجیتال را آماده می کند.

بلاگر (Bloger)

پاسخگویی به دغدغه ها و نیازهای مخاطبان، نگارش مقالات سایت و به طور کلی برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان کاری است که بلاگر بر عهده دارد. برخی از کسب و کارها بنا به سلیقه و نوع مخاطبان خود، برای حضور در شبکه های اجتماعی نیاز به یک بلاگر حرفه ای دارند که این کار را به بهترین نحو ممکن انجام داده و حتی به صورت چهره به چهره با مخاطبان ارتباط بگیرد.

کارشناس شبکه های اجتماعی

کارشناس یا ادمین شبکه های اجتماعی همان فردی است که مدیریت سوشال مدیای کسب و کارها را بر عهده دارد. این فرد باید به طور مداوم و پیوسته در تمام طول شبانه روز، صفحات اجتماعی شما را مدیریت و آن ها را به روز رسانی کند. همچنین اموری نظیر برقراری ارتباط موثر با مخاطبان و تعامل با آن ها، پاسخ به پیام های کاربران، نگارش، ویرایش و انتشار محتوا، برقراری ارتباط با اینفلوئنسرها و اجرای کمپین های تبلیغاتی از جمله اقداماتی است که باید توسط این فرد انجام شود.

مدیر کمپین تبلیغاتی یا کمپین منیجر (Campaign manager)

اجرای کمپین های تبلیغاتی موفق نیاز به مدیریت، برنامه ریزی و ارزیابی مداوم دارد. این دقیقا همان کاری است که یک کمپین منیجر یا مدیر کمپین تبلیغاتی بر عهده دارد. این فرد کمپین های تبلیغاتی را از مرحله طراحی و برنامه ریزی تا اجرا و ارزیابی مدیریت کرده و ضمن نظارت بر اجرای صحیح و منظم تمام مراحل، گزارشات و بازخوردهای مربوطه را نیز تجزیه و تحلیل می کند.

متخصص بهینه سازی موتور جستجو (کارشناس سئو)

کارشناس سئو یا سئوکار وظیفه بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو را بر عهده دارد. این فرد باید به طور کامل با تمامی الگوریتم های گوگل و تکنیک های سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال آشنایی داشته باشد تا از این طریق بتواند نرخ بازدید و ترافیک طبیعی سایت را افزایش دهد. در واقع این فرد تلاش می کند تا سایت شما با کلمات کلیدی مختلف به نتایج برتر و لینک اول گوگل دست یابد.

کارشناس تجزیه و تحلیل

رفتار مشتری، الگوی خرید او، بازخوردهای دریافت شده و به طور کلی تمام اطلاعات و داده های به دست آمده از مخاطبان و مشتریان نیاز به تفسیر و تحلیل دارند. با این کار، داده های اولیه خام به اطلاعات کاربردی تبدیل می شود که می تواند نقش تعیین کننده در تصمیم گیری ها و تدوین استراتژی ایفا کند. هر کسب و کاری برای جمع آوری و تفسیر داده ها و طراحی و نگهداری از پایگاه های اطلاعاتی خوئ به یک کارشناس تجزیه و تحلیل نیاز دارد.

متخصص بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO)

بررسی سفر مشتری و قیف فروش، مهم ترین وظیفه ای است که یک کارشناس CRO بر عهده دارد. در واقع این فرد با بررسی کلیه عناصر پیش روی مشتری و بازخوردهای به دست آمده، تلاش می کند تا نرخ تبدیل مشتری را بهبود داده و افراد بیشتری را از میان مخاطبان جامعه هدف نسبت به خرید از مجموعه و تبدیل به مشتری ترغیب کند.

متخصص بازاریابی ایمیلی (Email Marketing Specialist)

گفتیم که ایمیل مارکتینگ از جمله استراتژی های دیجیتال مارکتینگ است که بسته به مخاطبان هدف شما، می تواند بازخورد و نتایج شگفت انگیزی به دنبال داشته باشد. اگرچه امروزه استفاده از این شیوه تبلیغاتی به طور چشمگیری کاهش یافته است، با این حال نباید از اهمیت به کارگیری آن در برخی کسب و کارها، به ویژه کسب و کارهای B2B، غافل شویم.

این کسب و کارها برای دستیابی به برترین نتایج از طریق ایمیل مارکتینگ، بهیک متخصص بازاریابی ایمیلی نیاز دارند که بتواند تمامی مراحل انجام کار را از تهیه و تدوین استراتژی و نگارش محتوای مناسب تا ارائه گزارشات و تجزیه و تحلیل بازخوردها به بهترین نحو ممکن انجام دهد.

طراح سایت

طراحی یک وب سایت متناسب با نیازهای کسب و کار، یکی از اولین و مهم ترین اقداماتی است که باید در راستای ورود به عرصه دیجیتال و آغاز به فروش آنلاین انجام دهد. طراح سایت به شما کمک می کند تا بستری مناسب برای معرفی کسب و کار خود و خدمات و محصولات ارائه شده داشته باشید.

طراح تجربه کاربری (UX Designer)

همه ما با محصولاتی رو به رو شده ایم که استفاده از آن در نگاه اول کمی دشوار بوده و در طراحی آن به راحتی و نیاز کاربر توجه چندانی نشده است. طراح تجربه کاربری به فردی گفتهمی شود که در تلاش است تا تجربه ای لذت بخش و ماندگار هنگام استفاده از محصول برای مخاطب به ارمغان بیاورد. این محصول می تواند یک کالای فیزیکی، یک خدمت یا حتی طراحی سایت باشد! فرقی ندارد که شما قصد طراحی و ارائه چه محصولی داشته باشید، در هر حال به کمک یک طراح تجربه کاربری نیاز خواهید داشت.

دیجیتال مارکتینگ برای چه نوع کسب و کاری مناسب است؟

بازاریابی دیجیتال برای کمک به هر نوع کسب و کار، از فروشگاه های کوچک گرفته تا موسسات شناخته شده بین المللی و فراتر از آن، بسیار کارآمد و موثر است. از دیجیتال مارکتینگ می توانید برای هدف قرار دادن هر شخص، در هر مکانی استفاده کنید. این زیبایی تبلیغات آنلاین است که مزایای بسیاری با خود به همراه دارد، برای بررسی این مزایا، می توانید مقاله “معرفی 12 مزیت استفاده از دیجیتال مارکتینگ” را مطالعه نمائید.

با این حال، همانطور که گفته شد، هر کسب و کاری از یک استراتژی مشخص بازاریابی دیجیتال، سود خواهد برد.  بیایید نگاهی بیندازیم که کدام استراتژیها برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات به مشتری (B2C) و شرکت های ارائه دهنده خدمات به کسب و کارهای دیگر (B2B) بهتر عمل می کنند:

  • دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار کوچک یا B2C

بازاریابی برای کسب و کارهای B2C

به طور کلی، کسب وکارهای B2C دارای قیمت بسیار پایین تری نسبت به همتایان B2B خود هستند. به هر حال، فروش یک آچار فرانسه 150 هزار تومانی به یک مادر کمی سخت است اما فروش یک شلوار بچه گانه 10هزار تومانی چطور؟ 

شرکت های B2C در تلاش برای فروش محصولات یا خدمات فوق العاده گران قیمت نیستند، این نوع شرکت ها نیازی به تیم های فروش بزرگ یا استراتژی های پیچیده بازاریابی ندارند. تنها کاری که باید انجام دهند این است که محصولات یا خدمات خود را با پیام رسانی مناسب در مقابل مخاطبان مناسب قرار دهند.

در نتیجه، هدف اصلی اکثر کسب و کارهای B2C این است که افراد را به فروشگاه یا وبسایت خود وارد کنند. به عنوان مثال، اگر بتوانید آن مادر سرسخت را وارد وب سایت لباس بچه کنید و به او پیشنهاد معامله ای هیجان انگیز بدهید، شانس خوبی برای فروش محصول وجود دارد.

با در نظر گرفتن این موضوع، کسب و کار B2C اغلب از کانال هایی مانند بازاریابی در رسانه های اجتماعی یا تبلیغات در رسانه های اجتماعی نتایج خوبی می گیرند.

سایر استراتژی های دیجیتال مارکتینگ مانند جستجوی پولی یا SEO نیز ایده های بسیار خوبی است، اما اگر برای شروع باید یک کانال را انتخاب کنید، تبلیغات در رسانه های اجتماعی یا بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی گزینه های عالی برای B2C هستند.

  • دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار بزرگ یا  B2B

بازاریابی برای کسب و کارهای B2B

در مقابل، SEO و خدمات جستجوی پولی یک گزینه عالی برای کسب و کارهای B2B هستند. اکثر شرکت های B2B دارای مخاطبان بسیار خاصی هستند که هدف قرار دادن آنها با استفاده از رسانه های اجتماعی دشوار است. 

علاوه بر این، اکثر کسب و کارهای B2B چرخه فروش بسیار طولانی تر و درگیرکننده تری نسبت به کسب و کار B2C دارند و در نتیجه، استراتژی های بلند مدت مانند بازاریابی محتوا یا بازاریابی ایمیلی اغلب برای بستن یک معامله ضروری هستند. البته، ترکیب صحیح تاکتیک های دیجیتال مارکتینگ از صنعتی به صنعت دیگر و از شغلی به شغل دیگر متفاوت است، اما مقایسه B2C با B2B به شما کمک می کند تا درک کنید که چگونه استراتژی های مختلف می تواند برای مشاغل خاص بهتر باشد. هر استراتژی برای هر شغلی مناسب نیست، آژانس های دیجیتال مارکتینگ با کمی بررسی، سودآورترین رویکرد را برای شرکت شما تشخیص می دهند.

برای خدمات دیجیتال مارکتینگ چقدر باید هزینه کرد؟

برای اینکه بدانید تا چه میزان باید برای دیجیتال مارکتینگ هزینه کنید، ابتدا باید اهداف خود را مشخص کنید. میزان هزینه شما در بازاریابی دیجیتال بسته به این که آیا هدف نهایی شما ایجاد کلیک، تبدیل یا هدایت، فروش، درآمد یا بازده سرمایه گذاری خاص (ROI) است، بسیار متفاوت است. 

هدف نهایی برای هرگونه تلاش بازاریابی باید سود دهی باشد. با در نظر گرفتن این نکته، اولین چیزی که باید قبل از تصمیم گیری درباره میزان بودجه دیجیتال مارکتینگ خود تعیین کنید، این است که تصمیم بگیرید چقدر می خواهید درآمد کسب کنید. پس از آن، می توانید برای رسیدن به آن درآمد، میزان هزینه تبلیغات خود را تعیین کنید.

آژانس تبلیغاتی ایران وب لایف با ارائه خدمات مشاوره، در رسیدن به نتیجه مطلوب شما را یاری خواهد کرد. شما می توانید ضمن تماس با شماره تلفن های درج شده در وبسایت، با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید.

4.9/5 - (14 امتیاز)

فهرست مطالب

هویت برند

هویت برند چیست؟

آشنایی با هویت برند، مزایا و عناصر اصلی آن برای پیشبرد اهداف سازمان بسیار مهم است. در این مقاله هر آنچه در مورد هویت برند نیاز دارید را گفته ایم!

ادامه مطلب »
هویت برند

هویت برند چیست؟

آشنایی با هویت برند، مزایا و عناصر اصلی آن برای پیشبرد اهداف سازمان بسیار مهم است. در این مقاله هر آنچه در مورد هویت برند نیاز دارید را گفته ایم!

ادامه مطلب »

12 پاسخ

  1. سلام خیلی ممنون از مطالب آموزنده شما مخصوصا در قسمت کتاب های آموزش دیجیتال مارکتینگ را کتاب های خوبی را معرفی کردید. من چند تا مقاله درباره دیجیتال مارکتینگ مطالعه کردم هیچ کدام به آن اشاره نکرده بودند. موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *