دکتر، استاد، معمار، مهندس، هنرمند، متخصص سئو یا هر پوزیشن شغلی داشته باشید حتما یکبار به فکر طراحی سایت شخصی افتاده اید. باتوجه به افزایش روز افزون تعداد وبسایت های اینترنتی (بیش از 1 میلیارد در سال 2022) داشتن یک وبسایت شخصی به عنوان رزومه یا محلی برای انتشار افکار و نوشته ها، به نیازی مهم تبدیل شده است. در این مقاله با توجه به ویژگی های وبسایت شخصی به بررسی دلایل نیاز هر فرد به وبسایت اختصاصی خود می پردازیم.
وبسایت شخصی چیست؟
وبسایت های شخصی معمولا روی دامنه هایی به نام افراد مانند هیلاری کلینتون، ست گودین، گری لی مسون، دونالد ترامپ و … طراحی می شوند. وبسایت های شخصی معمولا بر اساس شخصیت هر فرد و رزومه او ساخته می شود و سبک طراحی در ساختار آن مشخص کننده روحیات، تفکرات و منش شخصی است که وارد وبسایت وی شده ایم.
وبسایت شخصی به افراد اجازه می دهد بدون دغدغه در مورد علایق، ایدئولوژی ها، روزمرگی ها و … بنویسد و آن ها را با مخاطبان خود در میان بگذارد. از سوی دیگر هر فردی مجموعه ای از مهارت ها، نمونه کار ها، محصولات و خدماتی برای فروش دارد که می تواند در وبسایت شخصی خود آن ها را عرضه کند.
چرا نیاز به یک طراحی سایت شخصی داریم؟
اگر کسب و کاری دارید و بین طراحی سایت شرکتی و طراحی سایت شخصی دو دل هستید، چند دلیل مهم برای داشتن وبسایت شخصی را با شما در میان می گذاریم:
قابل استفاده برای هر شغلی
تصور اشتباهی وجود دارد که صرفا افراد هنرمند یا سیاستمداران می توانند وبسایت شخصی داشته باشند، اما در حوزه های مختلف افراد با طراحی سایت وردپرسی به راحتی برای بازاریابی، پرسونال برندینگ، رزومه و … استفاده می کنند. به طور کلی هیچ قانونی برای اینکه چه کسی باید و چه کسی نباید وبسایت شخصی داشته باشد، وجود ندارد.
پرسونال برندینگ (برندسازی شخصی)
یکی از ارکان اصلی پرسونال برندینگ داشتن وبسایت شخصی فعال است. اگر پزشک، استاد، مهندس، موسیقی دان یا نقاشی هستین که کمتر کسی آن را می شناسد، می توانید با قرار دادن رزومه، نمونه کار ها و افکار خود نظر علاقه مندان را جلب کنید. فارغ از این صحبت ها هنگامی که فردی اسم شما را جستجو کند و به وبسایت با دامنه مخصوص شما برسد، حس قدرت و معروف بودن به شما خواهد داد!
شبکه سازی
مانند فعالیت در شبکه های اجتماعی یا سوشال مدیا مارکتینگ ساخت شبکه برای برقراری ارتباط یکی از اهداف اصلی افراد متخصص در هر حرفه ای است. به عنوان مثال ترجیح افراد در فضای شبکه اجتماعی لینکدین، انتشار پست های مرتبط با کار، فضای اداری یا فریلنسینگ، اشنایی با متخصصین در حوزه های مختلف و شبکه سازی با آنهاست.
برخلاف سوشال مدیا، وب سایت شخصی، فضایی کاملا در اختیار شماست. بسته به نحوه ساخت و نگهداری آن، میتوانید با افرادی از سرتاسر جهان ارتباط برقرار کنید و فرصتهای تجاری را پیدا کنید که حتی در خواب هم نمیبینید.
تمایز از سایرین
ساخت یک وب سایت شخصی نشان می دهد که شما نوآور و آینده نگر هستید. اغلب شرکت ها از فرصت فعالیت در شبکه های اجتماعی یا گوگل به عنوان سئو نهایت بهره را در جهت برندینگ و بازاریابی می برند اما مهم است که بدانید هنگام فعالیت روی وبسایت شخصی، کنترل همه چیز دست خود شماست.
علاوه بر این، اگر شما در صنعتی فعالیت دارید که وبسایت شخصی هنوز در آن باب نشده، این انتخاب فرصتی ایده آل برای متمایز شدن است.
ارتقا موقعیت شغلی
اگر به عنوان یک کمدین تازه کار شروع کرده اید یا بیش از یک دهه مربی ورزشی بوده اید، یک وب سایت شخصی می تواند برای هر دو شما به یک اندازه مهم باشد. علاوه بر این مورد که بهترین شرکت های سئو روی وبسایت های شخصی هم می توانند بهبود رتبه در گوگل دهند، بهتر است بدانید با تولید محتوا در حوزه تخصصی خود می توانید مخاطبان بیشتری را به وبسایت وارد کنید. این همان چیزی است که می تواند مقدمات ارتقا شغلی شما را فراهم کند.
وبسایت شخصی، دفتر کار مجازی شما
برخی از بهترین وب سایت های شخصی فقط یک فضای برای ابراز وجود نیستند، بلکه دفتر کار قابل حمل اشخاص است. شما می توانید هر آنچه را که باید در مورد حرفه آنها بدانید در وب سایت شخصی آنها پیدا کنید. این بدان معنی است که اگر این افراد یک پیشنهاد تجاری ناگهانی داشته باشند و نیاز به دسترسی به برخی از گواهینامه ها یا نمونه کارها داشته باشند، با یک کلیک آن را در اختیار می گیرند. داشتن یک وب سایت شخصی می تواند به شما در چنین شرایطی کمک کند و تأثیر ماندگاری بر مشتریان جدید بگذارد.
ایجاد درآمد جایگزین
جدا از برندسازی و رزومه بودن، وب سایت شخصی شما مانند هر سایتی می تواند به منبع درآمد ثانویه ای تبدیل شود. بر اساس میزان ترافیک وب سایت خود، می توانید تبلیغات یا رپورتاژ آگهی را در سایت خود بگذارید که درآمد خوبی برای شما داشته باشد. (اهمیت سئو سایت)
اگرچه شما وبسایت شخصی خود را با این هدف ایجاد نمیکنید، اما اگر مهارتهای شرکت طراحی سایت و خلاقیت شما در نهایت یک وبسایت شخصی قوی ایجاد کند، درآمد بدی نیست.
امکانات و مزایای طراحی سایت شخصی چگونه است؟
در طراحی سایت شخصی معمولا سلیقه طراح و نوع فعالیت شما بسیار تاثیرگذار است اما برخی امکانات روی تمامی وبسایت های طراحی شده حرفه ای وجود دارند که از جمله آن ها به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- طراحی صحیح UI/UX با توجه به سالها تجربه
- طراحی ریسپانسیو و موبایل فرندلی که مهم ترین مبحث در جهت سئو سایت است.
- طراحی سایت با قابلیت سئو (اتصال گوگل آنالیتیکس، سرچ کنسول، بهینه سازی سرعت، افزونه های اختصاصی و …)
- نصب فایروال، اسکن مداوم سایت و هاست به جهت افزایش امنیت سایت
- مدیریت محتوای سریع و راحت
- امکان درج صفحات مختلف مانند تماس با من، درباره من، اخبار، مقالات، محصولات، رزومه، گالری تصاویر و …
- هزینه پایین تر نسبت به طراحی سایت فروشگاهی یا شرکتی
- امکان درج انواع فرم، نظر سنجی و …
- و …
برخی از مواردی که به هنگام طراحی باید در نظر بگیرید:
- اطلاعات اصلی در مورد خودتان
- تصویر هایی با کیفیت از خود
- صفحه نمونه کار ها با تصاویر با کیفیت
- نظرات واقعی از مشتریان و همکاران در مورد شما
- اطلاعات تماس و کال تو اکشن
- لینک دهی به رسانه های اجتماعی مرتبط
- صفحه سوالات متداول
- و …
انواع طراحی وبسایت شخصی
اگر بخواهیم به طور کلی قصد افراد از طراحی وبسایت های شخصی را بیان کنیم، می توان دسته بندی زیر را ارائه داد:
- طراحی سایت برای رزومه و نمونه کار: یکی از اصلی ترین ایده های افراد برای این نوع طراحی سایت، انتشار رزومه و نمونه کار ها در سایت شخصی به نام خود است.
- طراحی سایت بلاگ: به اشتراک گذاشتن ایده ها، مطالب تخصصی و برقراری ارتباط به دیگران
- پرسونال برندینگ: شناخته تر شدن و بدست آوردن موقعیت های کاری بیشتر
- سایت شخصی فروشگاهی: برای مقاصد تجاری و برند های ایجاد شده توسط اشخاص
- گالری: مجموعه ای از کارهای طراح، نوشته ها و دموی کار
کاربرد های طراحی سایت شخصی برای هر شغل
طراحی سایت شخصی پزشکان
یکی از دسته مشاغلی که به تازگی رو به طراحی سایت به اسم افراد آورده اند، پزشکان در گرایش های مختلف بخصوص زیبایی و دهان و دندان هستند. از وبسایت های به نام اشخاص در زمینه عمل بینی و پروتز چانه تا عمل قلب و فیزیوتراپی، با یک جستجوی کوچک می توان تعداد زیادی وبسایت به اسم دکتر ها پیدا کرد.
طراحی سایت متخصصین
متخصصین تکنولوژی در هر حوزه ای چه مهندسی و نرم افزار چه متخصصین سئو و طراحی سایت، می توانند با ایجاد یک وبسایت شکیل، تمامی اطلاعات مربوط به حوزه فعالیت خود را داخل آن بارگذاری کنند.
طراحی سایت هنرمندان
اغلب هنرمندان برای نشان دادن اعتبار و عرضه محصولات خود اقدام به طراحی سایت شخصی می کنند و از طریق آن سعی در افزایش پرسونال برندینگ خود دارند.
طراحی سایت اساتید
اساتید مطرح در هر حوزه ای باید به فکر طراحی وبسایت به اسم خود باشند؛ چراکه اگر این کار را نکنند افراد سودجو در وبسایت خود از این افراد صحبت کرده و با استفاده از قدرت سئو، مخاطب را از شما دور می کنند.
برترین نمونه های طراحی سایت شخصی
وبسایت های شخصی رزومه محور
- وبسایت Gary Sheng
بر خلاف وبسایت های رزومه محور، در این وبسایت چیز خاصی خواهید دید که شنگ شما را به یک سفر در زمان برای شناخت بیشتر خود دعوت می کند.
- Brandon Johnson
به محض ورود به سایت برندن جانسون حس و حال فضا و سیارات شما را می گیرد. پس زمینه لایه لایه و دارای سایه به آدم حس کاملا سه بعدی از سایت می دهد و کاملا ما را با زمینه فعالیت برندن آشنا می کند.
- Quinton Harris
وبسایت رزومه محور هریس بیشتر شبیه به یک دفترچه یادداشت دیجیتالی است که با نشان دادن پستی بلندی های زندگی شخصی و کاری، شما را با او درگیر می کند. زیبایی و راحتی استفاده از وبسایت به خودی خود ملاک برتری نیست بلکه کپی رایتینگ این سایت نیز واقعا زیبا و فوق العاده است.
- Sean Halpin
اگر گرافیست یا متخصص فرانت اند هستید از این نوع طراحی سایت بسیار خوشتان می آید. او بجای استفاده از محتوای متنی زیاد از درون خود، گرافیک و دیزاین کمک گرفته تا نگاه کاربر را بیشتر جلب کند.
- Tony D’Orio
شاید بهترین سایت برای عکاسان ارائه یک پرتفولیو از تصاویر منتخب بدون ارائه حتی یک کلمه به مخاطب است. تصاویر با مخاطب صحبت می کنند.
برای این سبک طراحی سایت به نکات زیر توجه داشته باشید:
- مطمئن شوید که کرولر های گوگل و موتور های جستجو می توانند محتوای وبسایت را بررسی و ایندکس کنند.
- رزومه کامل را در قالب فایل PDF به مخاطبان خود ارائه دهید.
- سعی کنید از یک فونت، سبک تصاویر و قالب رنگی متناسب با شخصیت خود در سایت استفاده کنید.
- خلاق باشید!
- اگر قصد دارید پرتفولیو ارائه دهید، حتما بصری و با کیفیت کار کنید.
- خود را برند کنید. یک لوگو یا نماد انتخاب کنید تا اطلاعات شما به راحتی قابل شناسایی باشد.
وبسایت های بلاگ شخصی
- The Everywhereist
Geraldine DeRuiter مالک این وبسایت جهانگردی است که تجربیات خود را از زندگی، کار و گردش های خود با دیگران به اشتراک می گذارد. رنگ های شاد این وبسایت می تواند کمک کننده شما در جهت ایجاد همچنین سایتی است.
- Side Hustle Nation
وبسایت تجاری نیک لوپر مشاور کسب و کار بسیار با ظرافت طراحی شده است. اسلایدشو ابتدای این سایت به جای کار برای غذا یا پول، شما را به کار برای بدست آوردن آزادی دعوت می کند. نیک در این وبسایت راهکار های تجربی خود را در قالب ویدئو، پادکست و مقاله با شما در میان می گذارد.
- Minimalist Baker
استفاده از پس زمینه ساده سفید، غذاهایی که در این بلاگ شخصی وجود دارد را برجسته می کند. نکته جالب در ابداع این وبسایت استفاده از 10 ماده غذایی یا کمتر در رسپی ها یا زمان پخت کمتر از 30 دقیقه است.
برای این سبک طراحی سایت به نکات زیر توجه داشته باشید:
- سایت را بدون ایجاد عوامل حواس پرت کننده طراحی کنید.
- بصورت منظم و پشت سر هم تولید محتوا کنید.
- از محتوای بصری برای بهبود جلوه سایت استفاده کنید.
وبسایت های پرسونال برندینگ
یکی دیگر از راههای جالب برای ارتقای مهارتهای شخصی و پرسونال برندینگ، ایجاد یک وبسایت است که نشاندهنده مهارتهای کدنویسی، طراحی، تصویرسازی و … شما باشد.
- Albino Tonnina
به شخصه به نبوغ این دولوپر پی بردم، کافیست تا انتها صفحه اصلی آن را اسکرول کنید! وبسایت با فرم داستان گویی عالی و با کدنویسی روان ساخته شده که در انتها شما را با سورپیرایز دعوت به تماس با Albino Tonnina می کند.
- Robby Leonardi
رابی لئوناردی از مهارت های انیمیشن و طراحی وب خود برای این وبسایت فوق العاده استفاده کرده تا نمونه کارها و رزومه خود را به یک بازی ویدیویی برای بازدیدکنندگان سایت تبدیل کند. این روش برای نشان دادن جزئیات رزومه مطمئنا در ذهن مخاطبان ماندگار است.
- Samuel Reed
جالب ترین نکته در مورد این وبسایت تعاملی، استفاده از فضای کدنویسی بجای تصویر و متن است! به محض ورود به سایت شخص طراح شروع به کدنویسی (در حال صحبت با شما) می کند و آنقدر دلنشین مهارت خود را به شما ثابت می کند که اگر وبسایت هم داشته باشید، باز هم طراحی سایت دیگری به او می دهید.
شروع طراحی سایت شخصی
وبسایت شخصی نشان دهنده مهارت، توانایی و رزومه نهایی شما برای افرادی است که به دنبال خدمتی که ارائه می دهید هستند. اگر سایت به خوبی طراحی نشود و ویژگی های زیر را نداشته باشد احتمالا ترافیک بالایی از مخاطبان یا شما را پیدا نمی کنند یا به محض ورود به سایت، از آن خارج می شوند:
طراحی رابط کاربری
فرست ایمپرشن یا برخورد اولیه کاربران با وبسایت و آن چیزی که در ابتدا می بینند بسیار اهمیت دارد. جدا از اینکه طراحی رابط کاربری باید به بهترین نحو صورت گیرد، مخاطب در نگاه اول باید بداند وارد سایت چه شخصی شده است؛ شما عکاس عروسی هستید یا معمار طراحی داخلی خانه؟ سعی کنید به بهترین نحو خود را در لحظه اول پرزنت کنید.
اطلاعات در مورد خودتان
همانطور که در برخی از نمونه بهترین وبسایت های شخصی به آن اشاره کردیم، تعریف کردن از زندگی شخصی و کاری شما در حد چند خط برای مخاطب جذاب است. استفاده از تصاویر شخصی با کیفیت و محتوای جذاب در جلب نظر کاربر بسیار تاثیرگذار است.
صفحه نمونه کار
انجام پروژه برای شرکت های بزرگ و به نام را جزو اولویت های ابتدای صفحه نمونه کار بگذارید و سعی کنید کامل با توضیحات متنی و تصویری آن را با مشتریان جدید در میان بگذارید. صفحه نمونه کار باید یکی از مهم ترین بخش های وبسایت شخصی شما باشد.
نظرات واقعی مشتریان
استفاده از کامنت های فیک و نظرات ساختگی از اینکه شما بهترین هستید فایده ای ندارد. سعی کنید از نمونه کار های خود استفاده کنید و از مشتریان بخواهید جمله ای در مورد تجربه پروژه با شما بگویند و آن را بی کم و کاست داخل سایت قرار دهید.
توضیحات خوب برای خدمات
تمامی خدماتی که می توانید به صورت حرفه ای ارائه دهید روی سایت بگذارید. نکته ای را به خاطر بسپارید که ارزش ذهنی پزشک متخصص در یک زمینه نسبت به پزشک عمومی بالاتر است؛ پس ترجیحا در فیلد تخصصی خود خدمات را درج کنید. به عنوان مثال اگر سئو را تخصصی و با تجربه بلد باشید ارزش بیشتری از دیجیتال مارکتری دارید که از هر شاخه نکته ای سطحی می داند.
اطلاعات تماس
اطلاعات تماس یکی از ویژگی های ضروری هر وب سایت نمونه کار شخصی است. به طور کلی، اطلاعات تماس در پایین صفحه در بخش فوتر قرار می گیرد اما همیشه یک صفحه تماس با من در وب سایت ایجاد کنید. در این بخش اطلاعات تماسی مانند شماره تلفن همراه، ثابت، لوکیشن دقیق، ایمیل و فرم تماس با ما قرار دهید.
استفاده از لینک های سوشال مدیا مانند لینکدین و اینستاگرام را فراموش نکنید.
محتوای وبلاگ
بخش مهمی از هر وبسایت شخصی، وبلاگ یا بخش مقالات سایت است که در آن شما می توانید تجربیات تخصصی، روزمرگی ها یا اتفاقات کاری جالب را پست کنید.
بخش سوالات متداول (FAQ)
سوالات متداول بهترین راه برای ارائه پاسخ های کوتاه و ساده است. اگر سعی کنید بدون پیچاندن سوالات بازدیدکنندگان را پاسخ دهید، آنها ممکن است به مشتری خدمات شما تبدیل شوند.
برای شروع طراحی سایت شخصی می توانید روی ایران وب لایف حساب باز کنید.
برخی از ویژگی های طراحی سایت شخصی توسط ایران وب لایف:
- استفاده از قالب های لایسنس شده در سایت های وردپرسی قالب آماده
- طراحی فرانت اند و بک اند در سایت های اختصاصی
- پنل های مدیریت محتوای اختصاصی
- طراحی سایت با قابلیت های سئو
- امنیت و سرعت چک شده
- ورود محتوای اولیه وبسایت
- پشتیبانی رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان از طریق صفحه تماس با ما اقدام نمایید و سوالات خود را می توانید از طریق بخش نظرات بپرسید.
2 پاسخ
درود بیکران
با مطالعه سایت شما و جستجوی چند روزه در گوگل تقریبا بسیاری از نکاتی که مدنظرداشتم در سایت شما مشاهده کردم
من یک مهندس عمران با 30 سال تجربه کاری هستم و قصد دارم یک سایت شخصی رزومه محور بیشتر برای معرفی خودم و خدماتی که جنبه مشاوره دارد رو ایجاد کنم . بنابراین مشورت با کارشناسان محترم شما را در نظر دارم تا برای ایجاد سایت در خدمت شما باشم
مطالب سایت شما رو بسیار جامع و کامل دیدم ومایل هستم بیننده با دیدن سایت بنده نیز تا انتها همراه باشد و همچنین بتوانم ضمن معرفی خودم خدماتی که در آنها تجربه و تخصص دارم را ارایه نمایم در این مسیر بنظر شما همراه مناسبی هستید
منتظر تماس شماهستم
ارادتمند محمد علی جوهریان
سلام جناب جوهریان وقتتون بخیر
لطفا با شماره تماس های موجود در صفحه تماس با ما تماس بگیرید