دندانپزشکی نیز مانند سایر بخش های پزشکی با ورود پزشکان بیشتر و بیشتری در حال اشباع شدن است اما نکته ای وجود دارد و آن هم این است که شما در این رقابت چگونه خود را مسلح کرده اید. آیا از آن دسته افرادی هستید که منتظرند تا افراد توصیه شده به مطب آن ها مراجعه کنند و نهایتا تراکت ایمپلنت با تخفیف توزیع می کنند یا سعی در افزایش قدرت بازاریابی آنلاین خود دارید؟ اگر جزو دسته دوم هستید، سئو سایت دندانپزشکی را حتما باید پس از طراحی سایت دندانپزشکی مدنظر قرار دهید.
در زمینه بهینه سازی سایت خدمات دندانپزشکی خود، می توانید به ایران وب لایف به عنوان یکی از بهترین شرکت های سئو در کشور اطمینان کنید:
چرا سئو سایت دندانپزشکی اهمیت دارد؟
حتی اگر بتوانیم از تک تک مزایایی که سئو برای مطب دندانپزشکی شما می تواند داشته باشد بگذریم، از آمار دقیق نمی توان گذشت! در هر دقیقه حدود 70000 جستجوی مرتبط با سلامتی و موارد مدیکال در گوگل انجام می شود! این یعنی هم پتانسیل فوق العاده بالا برای کسب درآمد و هم تهدیدی ترسناک!
پتانسیل که مشخص است با این حجم جستجو در دقیقه، چندین میلیون جستجو در روز می تواند مرتبط با دندانپزشکی باشد، از پیدا کردن یک مطب دندانپزشکی در شهرک غرب تهران تا بهترین دندانپزشکی برای پر کردن یا ایمپلنت دندان و …
اما تهدیدی که باعث می شود اگر سئو سایت پزشکی خود را به یک شرکت حرفه ای نسپارید، حتی یکی از این افرادی که جستجوی مرتبط می کند وارد سایت شما نشود، حساس بودن گوگل به جستجو های مرتبط با سلامت مردم است.
در ادامه به برخی مفاهیم مانند EAT و الگوریتم مدیک گوگل اشاره می کنیم اما در حال حاضر برگردیم به بحث شیرین مزایای سئو برای سایت های دندانپزشکی:
- بیش از 60 درصد افراد پیش از رزرو نوبت دندانپزشکی، در گوگل جستجو می کنند.
- حدود 70 درصد از تمام جستجو های گوگل وارد رتبه های 1 تا 5 می شوند!
- رتبه بالا در گوگل به همراه کیفیت بالای خدمات منجر به دیجیتال برندینگ حرفه ای خواهد شد.
- گسترش تعداد کاربران و مشتریان به سطح شهر و کشور!
- و در نهایت افزایش تعداد مراجعان و مستقیما افزایش درآمد!
نکات مهم در سئو سایت دندانپزشکی
مدیک از سال 2018 با ماست!
تغییرات الگوریتمی گوگل بخصوص برای متخصصین سئو چیز تازه ای نیست و هر سال تعداد بیشماری آپدیت الگوریتمی از طرف گوگل منتشر می شود. آپدیت الگوریتمی مدیک که در سال 2018 منتشر و توسط گوگل تایید شد، بیشترین تاثیر را بر وبسایت های فعال در حوزه سلامت داشته است اما مانند هر رقابتی، برخی وبسایت ها ترافیک ارگانیک از دست دادند و برخی نیز ترافیک بیشتری گرفتند. اگر قصد دارید از مدیک به نفع خود استفاده کنید، باید E.E.A.T (تخصص، تجربه، اعتبار و اعتماد) سایت را بهبود دهید.
YMYL (your money or your life)
هنگامی که یک سارق یا زورگیر این جمله را به شما بگوید، بین پول و یا زندگی کدام را انتخاب می کنید؟ البته که امیدواریم هیچ موقع این جمله را نشنوید اما YMYL یکی از خط مشی های گوگل است که برای وبسایت های مالی، حقوقی و بخصوص پزشکی و سلامت شرایطی را در نظر گرفته که برای رتبه گرفتن حتما باید رعایت شود تا از نظر گوگل سایت معتبری شناخته شوید. از جمله این نکات می توان به SSL معتبر، مشخص بودن نام نویسنده و اعتبار پزشکی او، لینک دهی به منابع معتبر علمی در مقالات و … اشاره کرد.
E.E.A.T (تخصص، تجربه، اعتبار و اعتماد)
گوگل EAT و YMYL را نمی توان الگوریتم گوگل نامید اما خط مشی هایی هستند که گاها اهمیت آن ها از الگوریتم ها نیز فراتر می رود. تخصص، تجربه و اعتبار فردی که محتوای مقالات سایت دندانپزشکی را می نویسد توسط گوگل باید اندازه گیری شود و اگر کمیت سایت دندانپزشکی شما در یکی از این موارد لنگ بزند، احتمالا باید رتبه گرفتن در صفحه اول گوگل را فراموش کنید.
البته اگر مقالات سایت دندانپزشکی شما را شخص جناب بقراط بزرگ می نویسد دیگر دلیلی برای نگرانی بابت EAT گوگل نخواهید داشت اما اگر شخص دیگری را برای این کار در نظر دارید، حتما باید دارای پروفایل باشد و اگر بررسی پزشکی مجدد روی هر مقاله توسط پزشک متخصص هم انجام شود که چه بهتر!
برند شما همه چیز است!
پیشتر گفتیم که سئو می تواند به افزایش قدرت برند شما کمک کند اما مسئله این است که آیا صرفا با سئو می توان به حداکثر بهره وری از برندینگ رسید؟ جواب قطعا خیر است بخصوص اگر در حوزه پر رقابتی مانند حوزه سلامت کار می کنید، باید از طرق زیر برندینگ انجام دهید:
- ارائه خدمات با بالاترین سطح کیفیت و جلب رضایت بیماران
- تشویق کاربران به ثبت مرور های مثبت و نظر دادن در گوگل مپ مطب
- استفاده از سایر کانال های بازاریابی دیجیتال مانند سوشال مدیا مارکتینگ، تبلیغات کلیکی، ادز گوگل و …
چهار چشمی مواظب سئو منفی باشید!
سئو منفی یا negative SEO از آن دسته تکنیک های مخالف رقابت سالم است که در برخی از حوزه ها مانند سایت های پزشکی از آن برای حذف رقیب استفاده می کنند. حالا قضیه از چه قرار است؟
یکی از اصلی ترین تکنیک هایی که سایت ها برای جلوگیری از حضور یک تازه وارد به جمع 10 رتبه برتر گوگل انجام می دهند، دادن لینک های اسپم با انکرتکست های کاملا غیر مرتبط از سایت های بسیار ضعیف و بعضا ساخته شده با ربات است. گوگل پس از شناسایی حجم بالایی از بک لینک اسپم به سایت شما شک کرده و اگر ارزش دامنه قابل قبولی نداشته باشید، احتمالا رتبه شما را کاهش می دهد.
اصلی ترین راه مقابله با سئو منفی، بررسی مداوم بک لینک های سایت از طریق ابزار هایی مانند Ahrefs و در صورت مشاهده لینک های اسپم، disavow کردن آن ها از طریق سرچ کنسول است.
تکنیک های سئو سایت دندانپزشکی
تحقیق کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی برای سایت های دندانپزشکی بسیار گسترده است و می تواند تا چندین روز از یک متخصص زمان بگیرد. کار را با مشخص کردن کلمات کلیدی اصلی (Seed keywords) آغاز کنید و با استفاده از ابزار های کیورد ریسرچ، Related searches و استخراج کلمات کلیدی رقبا ادامه دهید.
در کیورد ریسرچ سایت های پزشکی به سئو لوکال و کلمات کلیدی محلی دقت فراوانی بکنید چراکه بسیاری از جستجوهای مرتبط با حوزه سلامت و دریافت خدمات، به صورت لوکال انجام می شود. مانند بهترین دندانپزشکی غرب تهران، بهترین متخصص درمان ریشه در اصفهان، کلینیک دندانپزشکی در سعادت آباد، دندانپزشکی کودکان در زعفرانیه و …
کیورد تارگتینگ صحیح داشته باشید!
بحث داغی که همیشه وجود دارد، کیورد تارگتینگ یا مشخص کردن تایپ هر کلمه کلیدی برای مخاطب است. به عنوان مثال هنگامی که یک فرد برای کلمه کلیدی “بهترین دندانپزشکی تهران” جستجو می کند، به دنبال معرفی لیستی از چند دندانپزشکی در تهران است و نمی توان صرفا با معرفی یک مجموعه او را به مقصود رساند و به همین دلیل نمی توان توقع داشت گوگل به سایت ما در این کلمه رتبه ای دهد تا زمانی که رقبا را هم معرفی کنیم.
همچنین به نیت کاربر از جستجو یا Search intent نیز توجه کنید و با آنالیز دقیق تایپ محتوایی صفحه اول گوگل در هر کلمه کلیدی، مشخص کنید چه تایپ محتوایی مورد نیاز است.
سوشال مدیا مارکتینگ کانال جذاب برندینگ
شاید توصیه به فعالیت در شبکه های اجتماعی خارج از تکنیک های سئو سایت دندانپزشکی باشد اما به هر حال باید آن را جدی بگیرید. بخصوص اینستاگرام که می توان از آن برای برندینگ و اطلاع رسانی در حوزه سلامت استفاده کرد. مخاطبان شما بیشترین زمان را در شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام می گذرانند و شما می توانید از این فرصت برای نشان دادن رضایت بیماران، خدمات خود، انواع جشنواره های تخفیفی و … استفاده کنید.
مقالات حوزه سلامت دهان و دندان
هدف نهایی سئو سایت دندانپزشکی، افزایش بازدید سایت در کلمات کلیدی مرتبط با حوزه سلامت دهان و دندان است. اینطور نمی شود که وبسایتی در کلمات کلیدی اصلی دندانپزشکی رتبه بالایی داشته باشد و به عنوان مثال مقاله ای در مورد کامپوزیت دندان، بلیچینگ کردن یا ایمپلنت نداشته باشد. برای رتبه گرفتن در گوگل همانطور که گفته شد باید نشان بدهید که متخصص این حوزه هستید و یکی از راه های نشان دادن حوزه تخصصی، مقالات مفید و کاربردی در مورد انواع اصطلاحات دهان و دندان است.
علاوه بر این، هر میزان که محتوای بیشتری در حوزه دهان و دندان را پوشش دهید، احتمال بیشتری برای رتبه گرفتن در همان کلمات، افزایش ورودی کاربران به سایت و در نهایت برندینگ حرفه ای تری دارید.
راحتی کاربری سایت پزشکی
ساختار UI و UX سایت شاید مستقیما به عهده متخصص سئو نباشد اما تاثیر زیادی روی افزایش یا کاهش تعداد بیماران مراجعه کننده خواهد داشت. اگر ساختار وبسایت شما کاربر را به نوعی گیج کند و ناوبری صحیحی نداشته باشد، تجربه کاربری را کاهش می دهد. بخصوص کاربران امروزی که اگر به خواسته خود نرسند به راحتی گزینه بک را زده و وارد سایت رقبا خواهند شد.
اهمیت بسیار بالای سئو خارجی و لینک بیلدینگ
باید واقع گرا باشیم: در شرایطی که تمامی رقبای صفحه اول و حتی دوم و سوم از سئو خارجی و بخصوص بک لینک (عمدتا رپورتاژ آگهی) استفاده کردند، شما بدون تکیه بر سئو خارجی شانس قابل توجهی ندارید.
همچنین توجه داشته باشید که بک لینک تمام سئو خارجی نیست اما بخش عمده ای از فعالیت سئو را در بر می گیرد. از جمله سایر مواردی که می تواند به بهبود سئو خارجی سایت کمک کند، می توان به سوشال سیگنال، منشن برند و … اشاره کرد.
قیمت سئو سایت دندانپزشکی
قیمت سئو در هر حوزه ای بسته به سختی کلمات کلیدی مدنظر، نوع شرکت ارائه دهنده خدمات سئو، قدیمی یا جدید بودن سایت و … مشخص می شود. اینکه در قرارداد سئو باید تضمینی برای فعالیت، رتبه گرفتن یا سایر KPI ها نوشته شود را در مقاله ای تحت عنوان سئو تضمینی به طور کامل شرح دادیم اما به طور کلی باید بدانیم که دادن و دریافت ضمانت در یک رتبه خاص در قرارداد سئو امکان پذیر نیست.
همچنین نمی توان یک قیمت کلی برای دو سایت هم حوزه (سلامت) اما با کتگوری متفاوت (یکی دندانپزشکی و دیگری جراحی قلب) داد؛ چراکه باید نیاز کارفرما (تعداد کلمات کلیدی مدنظر) و همچنین سختی کلمات به صورت دقیق بررسی شود.
پلن های سئو ایران وب لایف بر اساس نیاز شما و پس از بررسی دقیق سایت و حوزه فعالیت از طرف کارشناسان ما ارسال شده و با توجه به بودجه و پیشنهاد شرکت، می توانید یکی را انتخاب کنید.
در نهایت اگر پرسشی دارید می توانید در قسمت کامنت ها از ما بپرسید و اگر اطلاعات بیشتری در این حوزه نیاز دارید، قسمت مشاوره مناسب شماست:
سئو سایت چقدر طول می کشد؟ سئو سایت در حوزه سلامت چقدر طول می کشد یا به طور دقیق، چقدر طول می کشد تا سایت دندانپزشکی در گوگل رتبه بگیرد؟ این سوالی است که معمولا تمامی کارفرمایان در مورد بهینه سازی سایت دارند و در پاسخ باید گفت هیچگاه زمان دقیقی برای رتبه گرفتن کلمات کلیدی در گوگل وجود ندارد اما به طور کلی می توان گفت نتایج حداقلی در حوزه درمان و بهداشت، پس از 9 ماه نمایان می شود.
البته بازه زمانی برای هر سایت و هر حوزه رقابتی متفاوت است و این موضوع پس از بررسی دقیق وبسایت هر کارفرما مشخص می شود.
اکثر هزینه ای که برای سئو سایت دندانپزشکی در نظر گرفته می شود، هزینه تولید محتوای سئو شده، بک لینک و رپورتاژ است که با توجه به قیمت های رسانه ها می توان گفت هزینه سئو در سال 1402 برای دریافت نتیجه مثبت بالای 10 میلیون تومان در ماه تخمین زده می شود.
اما در نهایت باید حوزه تخصصی شما بررسی شود و قیمت گذاری دقیق با توجه به سطح رقابت و نیاز های شما تعیین می گردد.
شرکت سئویی که عهده دار بهینه سازی سایت شما در این حوزه می شود بهتر است سابقه کار مشابه، نمونه کار های قابل دفاع، گزارش کاری های ساده و شفافیت کاری داشته باشد. ایران وب لایف به عنوان بهترین شرکت سئو دندانپزشکی آماده ارائه خدمات به پزشکان و مطب های دندانپزشکی است.
2 پاسخ
آیا استفاده از تصاویر با ALT tag در سئو موثره؟
تگ آلت برای سئو تصاویر هست و به موتورهای جستجو نشون میده که محتوای تصویر درباره چه موضوعیه. بهتره این تگ رو برای تصاویرتون درج کنید تا در سئو تصاویر هم پیشرفت خوبی داشته باشید.