عکاسی از غذا

عکاسی از غذا

غذا و نحوه تدارک آن، نقطه مشترک لحظات خوشحال کننده و جذاب زندگی برای اکثر ما است. پاستای عالی که توسط مادر، با عشق فراوان پخته می شود و یا استیکی خوش رنگ و لعاب در رستورانی مجلل؛ هر کدام ما را به عکاسی از غذا وسوسه می کنند. عکاسی از غذا یا مواد غذایی یکی از بخش های عکاسی تبلیغاتی است که برای بسیاری از رستوران ها، کافی شاپ ها و شرکت های تولید کننده مواد غذایی، نقطه ای حیاتی در جلب نظر مشتریان می باشد.

چه کسب و کار هایی به عکاسی غذا نیازمندند؟

کافه و رستوران ها

 

در حال حاضر به دلیل گسترش اینترنت و تغییر ذائقه کاربر، بسیاری از رستوران ها و کافه ها برای ارائه منو خود از صفحات لندینگ و یا وبسایت وردپرسی استفاده می کنند. برای اکثر مشتریان مشاهده عکس های طراحی شده و جذاب به هنگام انتخاب غذا یا نوشیدنی مهم بوده و بعضا تصاویر معمولی از نوشیدنی یا غذا باعث صرف نظر از سفارش می شود.

به همین دلیل عکاسی حرفه ای از غذا برای صاحبین کافی شاپ و رستوران بسیار مهم است.

شرکت های تولیدی مواد غذایی

 

حجم وسیعی از سفارشات عکاسی از غذا، مختص شرکت های تولید یا وارد کننده مواد غذایی در کشور است. حتما در تبلیغات تصویری رب گوجه فرنگی، پاستا یا پیتزای آماده هنر عکاسی تبلیغاتی را دیده اید. این سبک از عکاسی نقش مهمی در تبلیغات یک شرکت مواد غذایی دارد و برند های مطرحی همچون کاله، تبرک، تک ماکارون، بیژن و … برای بقا در این صنعت، همواره عکس های خلاقانه ای از محصولات خود به نمایش می گذارند.

هتل ها و اقامتگاه ها

 

هتل ها هم مانند رستوران و کافه، نیازمند تصاویری جذاب از غذاهای ایرانی و فرنگی خود هستند تا مهمان ها را ترغیب به انتخاب غذاهای لاکچری کنند. استفاده از عکاسی غذا چه در وبسایت یا اینستاگرام و چه در کاتالوگ و منو رستوان می تواند تفاوت ها را رقم بزند.

خلاقیت و آموزش دو مبحثی است که نیازمند ساعت ها تفکر و تجربه می باشد و بهتر است در این زمینه از مشاوره خدمات عکاسی استودیو ایران وب لایف بهره مند شوید.

ایده های جذاب عکاسی از غذا

آموزش عکاسی از غذا

 

یکی از مولفه های اصلی گرفتن عکس های جذاب از غذا، داشتن تجربه و تجهیزات کافیست؛ به همین دلیل اگر برای کسب و کار خود نیاز به تصاویری درخشان از غذا دارید، می توانید با کارشناسان ما در ایران وب لایف استودیو تماس بگیرید.

 

غذا را برای عکاسی آماده کنید.

تزئین غذا یا گارنیش

تزئین غذا یا گارنیش، مهم تر از چیزی است که به نظر می رسد. غذای شما هر میزان هم خوشمزه و خاص باشد، اگر تزئین و ظاهر خوبی نداشته باشد، مشتری چندانی نخواهد داشت. مطالعات نشان داده که پیش از صرف غذا، مردم غذاهایی که به خوبی گارنیش شده اند را خوشمزه تر و سالم تر می دانند.

قبل از شروع به گرفتن عکس، باید در نظر بگیرید که چگونه غذای خود را به شیوه ای جذاب چیدمان کنید. هر غذایی سبک ویژه خود را دارد و عکاسی غذای ایرانی با فرنگی متفاوت است. در ادامه چند نکته در مورد چیدمان و دیزاین غذا آوردیم:

  • همه غذا ها را یکسان نچینید.

اگر در حال عکاسی از غذاهایی هستید که ترکیب زیادی دارند، مثلاً یک سالاد یا یک سوپ، از تعصب در مورد قرار دادن تمام عناصر غذا در یک ظرف اجتناب کنید. این بدان معنا نیست که غذا نباید مرتب باشد اما حس زیبایی شناسی را باید درک کرد. سعی کنید ترکیب رنگ ها در عکاسی از غذا بخصوص سالاد رعایت کنید چراکه ترکیب غالب از یک رنگ دل صمرف کننده را بدست نمی آورد.

اگر در حال عکاسی از غذاهایی هستید که کمی رنگارنگ تر هستند مانند اسموتی یا کیک ها دلربا، تزئین و دکور صحنه نباید به هم ریخته باشد. این نوع غذاها بیشتر به تعادل رنگ ها و دقت بین خطوط متکی هستند، همان طور که در نقاشی، طراحی یا مجسمه سازی رعایت می شود.

  • سطح و بک گراند مناسب انتخاب کنید.

اگر غذای شما مانند عکاسی از نان، تم رنگی خاصی دارد؛ بهتر است با بک گراند ساده با رنگ خنثی ست شود. تخته های برش چوبی و میزهای پیک نیک برای عکاسی غذاهای خانگی مانند همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده، احساس جذابتری به مخاطب می دهد. برای غذاهای رنگارنگ، استفاده از بشقاب های بزرگ و سفید نیز فکر بدی نیست.

  • قسمت اصلی را در وسط کادر قرار دهید.

افراد تمایل دارند هر چیزی را که در وسط عکس قرار دارد به عنوان مهم ترین بخش درک کنند. هنگام عکاسی از مواد غذایی بهتر است قسمت اصلی را در وسط قرار دهید و سعی کنید تزئین را در کنار آن نگه دارید.

  • مانند یک هنرمند فکر کنید.

سرآشپزهای حرفه ای از ابزارهای زیادی مانند قاشق، بطری های کوچک سس، موچین و حتی برس برای تزئین بشقاب غذا مانند یک هنرمند عمل می کنند. از سس ها و انواع ادویه برای تزئین هنرمندانه بشقاب غذا استفاده کنید و از الگو ها نترسید.

 

نورپردازی درست، کلید کار است.

نورپردازی در عکاسی از غذا

وقتی حرف از عکاسی به میان می آید، حال چه عکاسی لباس چه عکاسی از لوازم آرایشی باشد، به هر حال نور خوب و نورپردازی حرفه ای، نکته ای کلیدی است.

انتخاب منبع نور مناسب برای عکاسی، عامل تعیین کننده ای در نمایش جزئیات غذاست. آیا می خواهید آبدار بودن گوشت استیک تازه پخته شده را به نمایش بگذارید یا بافت منحصر به فرد یک تکه پنیر کاملاً برش خورده را به نمایش بگذارید؟ در هر حال نور عامل مهمی در عکاسی از غذاست. در ادامه به برخی از نکات برای استفاده حداکثری از نور در عکاسی اشاره کردیم:

  • به جای نوردهی از جلو از کنار نورپردازی کنید.

نورپردازی از جلو باعث ایجاد نقاط روشن خشن در عکس شما می شود. از طرفی جذابیت و بافت ملایم غذا با این سبک نورپردازی از دست می رود.

نورپردازی از کنار، راهی عالی برای نشان دادن نقاط سایه و روشن در برخی از بافت های غذایی مانند نان، گوشت و پنیر است. این امر به ویژه هنگام عکاسی از مواد غذایی که بافت زیادی دارند مانند ساندویچ و برگر، اهمیت بالایی پیدا می کند.

  • مراقب سایه های خشن باشید.

هدف اصلی از عکاسی غذا، نشان دادن بافت غذاست اما سایه‌های خشن می‌توانند آزاردهنده باشند و اغلب شبیه به لکه‌های کپک در عکس نمایان می شوند. اگر متوجه سایه‌های تند در تصویر شدید، زاویه نور یا دوربین خود را تنظیم کنید تا سایه‌ها را متعادل کرده و بافت غذا را نمایان کنید.

  • از نور پراکنده استفاده کنید.

اگر قصد دارید زیر نور طبیعی عکاسی کنید، بهتر است این کار را در یک روز روشن در کنار پنجره (به دور از نور مستقیم خورشید) انجام دهید. اگر در استودیو عکس می‌گیرید، از رفلکتور و سافت باکس استفاده کنید تا نور را به سوژه خود بتابانید اما بهتر است هنگام عکاسی از غذا تا حد ممکن از نور طبیعی استفاده کنید.

 

کادر بندی های مختلفی را امتحان کنید.

کادربندی در عکاسی از مواد غذایی

اگر به تعداد زیادی عکاسی از مواد غذایی نگاه کرده باشید متجه می شوید که همه عکس ها از یک قاب استفاده نمی کنند. هیچ راه درست یا غلطی برای قاب بندی عکس غذا وجود ندارد اما دانستن برخی نکات به شما در این کار کمک می کند:

  • عکاسی از زوایای مختلف را امتحان کنید.

وقتی نوبت به زاویه عکاسی رسید، به این فکر کنید که چه زاویه ای بیشترین جزئیات را از غذا نشان می دهد؛ برای مثال در عکاسی از یک ساندویچ ممکن است بهترین زاویه عکاسی از پهلو باشد تا بر بافت و آبدار بودن گوشت تأکید کند. با این حال عکاسی از پهلو برای تمامی غذاها کاربردی نیست مانند سالاد که بهتر است از سبک عکاسی تخت (flat lay) برای نشان دادن پیچیدگی عناصر استفاده شود.

  • از رنگ های اشتها آور و واقعی استفاده کنید.

هنگام عکاسی از غذا روانشناسی رنگ ها را در نظر داشته باشید. رنگ هایی مانند خاکستری، سیاه و آبی نمادی از بی اشتهایی هستند در حالی که سایه های قرمز و زرد باعث تحریک اشتها می شوند. سعی کنید رنگ ها را متعادل نگه دارید و تا جای ممکن از فیلتر های رنگی سرد استفاده نکنید.

  • از عمق میدان کم برای فوکوس استفاده کنید.

هر میزان عمق میدان در عکاسی بیشتر باشد، جزئیات و وضوح بیشتری از کلیت موضوع نمایان می شود. سعی کنید عکس‌های با فوکوس مناسب و از نزدیک را آزمایش کنید. بازی کردن با عمق میدان در این نوع عکاسی می‌تواند به تأکید بیشتر بر غذاهای بافت‌دار کمک کند. این تکنیک به ویژه برای غذاهایی مانند پاستا و ماکارونی خوب عمل می‌کند.

 

قدم چهارم: ویرایش حرفه ای تصاویر

ویرایش عکس

بعد از گرفتن تصاویر با فایل RAW بهتر است در نرم افزار فتوشاپ ادیت حرفه ای انجام دهید. بسیاری از تصاویری که امروز در اینستاگرام، منو رستوران ها یا بیلبورد های تبلیغاتی می بینید، با ادیت حرفه ای ساخته شده اند تا دل شما را بدست آورند.

به یاد داشته باشید که در ویرایش های خود افراط نکنید. ادیت بیش از حد رنگ و نور می تواند باعث شود که تصاویر غذا غیر طبیعی و غیر اشتها آور به نظر برسند. با این حال، ویرایش های نور در تعادل رنگ و سایه، به عکس های شما ظاهری صیقلی و حرفه ای می بخشد.

  • تصویر را شارپ تر کنید.

به طور کلی، با فرض اینکه از یک دوربین DSLR ثابت و نور واضح استفاده کرده باشید، تصویر شما باید نسبتا واضح باشد. با این حال برخی از تنظیمات در وضوح تصویر به لبه ها کمک می کند. در فتوشاپ با استفاده از ابزار Unsharp Mask می توانید کنتراست بین پیکسل‌های مجاور را تغییر دهید. با تغییر سه گزینه Radius، Amount و Threshold میزان شارپ بودن تصویر را تعیین کنید.

  • وایت بالانس

تنظیم تراز سفیدی یا وایت بالانس می تواند بسته به نحوه تنظیم، تصویر را گرم تر یا سرد تر کند. معمولا برای تنظیمات عکاسی از غذا وایت بالانس Warm Light می تواند آن را اشتها آور تر کند. در فتوشاپ بعد از انتخاب تصویر، به بخش Adjustments > Color Balance می توانید مراجعه کنید.

  • تنظیم روشنایی و کنتراست

کنتراست جدایی بین تاریک ترین و روشن ترین قسمت های تصویر است. افزایش کنتراست بین قسمت‌های روشن و تاریک تصویر، جزئیات بیشتری را به آن می‌دهد. در فتوشاپ می توانید این کار را با انتخاب Layer > New Adjustment Layer > Brightness/Contrast انجام دهید.

  • افزایش سچوریشن

سچوریشن بیشتر باعث اشباع رنگ ها در تصویر می شود و به یاد داشته باشید رنگ های گرم تر و اشباع تر به افزایش اشتها کمک می کند. به رنگ شدید قرمزی گوشت گاو آبدار یا یک تکه پرتقال روشن فکر کنید. افزودن مقداری سچوریشن در عکس غذا راه بسیار خوبی برای نشان دادن رنگ ها و ایجاد تصویری دلپذیرتر است.

 

از خلاقیت نترسید.

اهمیت خلاقیت در عکاسی

عکاسی از غذا یک هنر است، نه یک علم دقیق. اجازه ندهید چهارچوب ها شما را از آزمایش فیلترهای مختلف، تکنیک‌های نورپردازی و ترکیب‌بندی که می تواند خلاقیت شما را نشان دهد؛ منع کند.

اشتباهاتی که نباید در عکاسی از مواد غذایی مرتکب شوید!

قهرمان و آبجکت اصلی مشخص نیست!

آبجکت اصلی را فراموش نکنید!

اگرچه ممکن است بدیهی به نظر برسد اما در برخی تصاویر از غذا و مواد غذایی با فراوانی دکور، آبجکت اصلی فراموش می شود و یا نورپردازی به گونه ایست که به جای موضوع اصلی، روی تمام دکور به یک میزان پخش شده است.

وقتی صحبت از ترکیب بندی به میان می‌آید، الزامی نیست که عنصر اصلی در مرکز کادر باشد اما باید چشم بیننده را بگیرد. همچنین می توان با استفاده از نورپردازی مناسب توجه بیننده را به موضوع اصلی تصویر جلب کرد.

اجزای فرعی بیشتر در چشم هستند تا موضوع اصلی!

دکور زیادی نباشد

از قوری و تخته گرفته تا سبزیجات تازه؛ در عکاسی از غذا همواره المان های مختلفی در زیباسازی تصویر نقش دارند اما باید دقت کنید که نحوه نورپردازی و فوکوس به نحوی نباشد که موضوع اصلی را به حاشیه ببرد. همچنین دکور مناسب را نباید فراموش کنید. به عنوان مثال، ادویه هایی مانند نمک و فلفل در عکس سوپ خوب عمل می کنند اما در دکور کروسان و شیرینی به درد نمیخورند.

تکنیک و سبک نورپردازی نادرست!

نورپردازی اشتباه

چه از نور طبیعی برای عکاسی استفاده کنید چه فلاش استودیویی، به هیچ وجه از نور مستقیم از رو به رو به غذا استفاده نکنید. این نوع نورپردازی یکی از بدترین ها برای عکاسی از غذا و به طور کلی عکاسی محصول است، زیرا منجر به ایجاد یک تصویر صاف و خسته کننده می شود. بهتر است هنگام عکاسی، از نور پس زمینه یا کناری استفاده کنید.

عمق میدان (DOF) اشتباه

عمق میدان کم یا زیاد

یکی از تکنیک های عکاسی از غذا، استفاده از عمق میدان کم هنگام تصویربرداری است اما توجه کنید این یک قانون همیشگی نیست. در برخی مواقع عمق میدان پایین باعث می شود سایر جزئیات تصویر شما از دید دور شوند. هیچ عمق میدان ایده آلی وجود ندارد و همواره باید به ذوق عکاسی خود مراجعه کنید.

عدم استفاده از فرمت RAW

عدم استفاده از فرمت RAW

اگر با گوشی موبایل عکاسی می کنید حتما گزینه RAW را در آن فعال کنید. در مورد دوربین های DSLR نیز به صورت پیش فرض عکاسی با فرمت raw صورت می گیرد. حجم باز بودن دست برای تغییرات و بازگردانی نور و رنگ به تصویر در فرمت raw نسبت به jpg قابل قیاس نیست.

ترفندهای عکاسی از غذا با موبایل

ترفند های عکاسی با موبایل

بسیاری از افراد بخصوص آن هایی که گوشی های آیفون پرو دارند، فکر می کنند عکاسی از غذا با موبایل کار راحتی است اما اینطور نیست و برای حرفه ای بودن چالش های بزرگی دارید. در ادامه به بررسی چند تکنیک عکاسی با گوشی خواهیم پرداخت که قطعا به کارتان می آید. برخی از این نکات در عین سادگی بخش بزرگی از تصاویر حرفه ای با موبایل را تشکیل می دهند.

  1. گوشی را صاف نگه دارید.

شاید در نگاه اول این نکته مسخره به نظر برسد اما دفعه بعدی هنگام عکاسی از غذای محبوب خود به مدل قرارگیری گوشی در دستان خود دقت نمایید و سعی کنید آن را صاف نگه دارید. (ترجیحا از هولدر استفاده کنید.)

  1. از فلش موبایل استفاده نکنید.

استفاده از فلش روی آیفون یا گوشی های اندروید بشدت روی کیفیت تصویر پردازش شده تاثیرگذار هستند و بهتر است عکاسی از غذا با موبایل، در روز و با استفاده از روشنایی طبیعی انجام شود.

  1. از حالت پرتره با احتیاط استفاده کنید.

اگر به درستی از حالت پرتره لنز های موبایل که عمق میدانی کمی از محیط را در اختیار شما می گذارند استفاده شود، می توان تصاویر زیبایی از مواد غذایی گرفت.

  1. حالت خطوط گرید را فعال کنید.

برای آیفون در بخش setting-camera-composition حالت Grid را فعال کنید. این کار باعث می شود خطوطی عمودی و افقی در دوربین شما فعالسازی شوند که راحت تر بتوانید از قانون یک سوم و کادربندی صحیح استفاده کنید.

  1. تنظیمات حرفه ای با Lightroom Adobe

با استفاده از قابلیت های ویژه برنامه ادوبی لایتروم می توانید از داخل برنامه مستقیما عکاسی کنید و بر سرعت شاتر، ISO و وایت بالانس تسط کافی داشته باشید. این قابلیت برنامه بخصوص برای گوشی های آیفون که اجازه تنظیمات چندانی به عکاس نمی دهند مفید است.

دریافت برای آیفون

  1. استفاده از هولدر گوشی و حالت Flat Lay

همانطور که پیشتر توضیح دادیم، حالت flat lay نمایی از بالا نسبت به محصول ارائه می دهد. برای استفاده از این قابلیت روی موبایل حتما از هولدر انعطاف پذیر استفاده کنید تا کادر بندی شما به هم نخورد. همچنین با استفاده از هولدر و تنظیم تایمر می توان از ایجاد لرزش دست روی دوربین جلوگیری کرد.

  1. استفاده از برنامه SnapSeed

بهترین برنامه برای ادیت و اصلاح رنگ و نور بلاشک ادوبی فتوشاپ است اما برنامه snapseed با UI بسیار راحت و جذاب، امکانات ویرایشگری خوبی را روی گوشی به ما می دهد. ابزار های ادیت مانند نور، هایلایت، براش و … را می توانید در این برنامه بیابید.

دریافت از گوگل پلی

دریافت از اپ استور

اگر قصد عکاسی با گوشی را دارید بهتر است در این جمله عمیق شوید:

“شما هرگز نمی توانید یک عکس بد را با استفاده از پست پروداکشن خوب کنید، اما همیشه می توان یک عکس خوب را بهتر کرد.”

سفارش عکاسی از غذا (ایرانی و فرنگی)

همانطور که اشاره کردیم در عکاسی تبلیغاتی علاوه بر داشتن تجهیزات و دانستن تکنیک ها، نیاز به تجربه و خلاقیت داریم. استودیو حرفه ای عکاسی ایران وب لایف علاوه بر داشتن تجهیزات مناسب مانند دوربین حرفه ای با لنز ها متنوع، رفلکتور، سافت باکس و سایر تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری، دارای تیم حرفه ای با بیش از 20 سال سابقه عکاسی تبلیغاتی از بهترین ها است.

برای سفارش عکاسی از غذا برای کارخانه تولیدی، کافی شاپ، رستوران مجلل یا هتل مجموعه خود می توانید با ما در ارتباط باشید.

برخی از نمونه کار های عکاسی از مواد غذایی ایران وب لایف

مشاوره رایگان

تلفن تماس:
021-86047486

اینستاگرام

مشاهده نمونه کار های
عکاسی

واتس آپ

ارسال پیام در
واتس آپ

ارسال در خواست مشاوره

به درخواست های ارسالی شما در کوتاه ترین زمان ممکن رسیدگی خواهد شد.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *