تضمین، ضمانت، قول و … کلماتی هستند که به انسان حس خوبی از اطمینان می دهند اما ضرب المثل معروفی وجود دارد که می گوید تنها چیزی که در زندگی با ضمانت وجود دارد، مرگ و مالیات است. به غیر از این موضوع، ارائه ضمانت رسیدن به رتبه ای خاص در زمینه خدمات سئو هم از لحاظ شرعی و هم قانونی غیر قابل پیگیری است و صرفا دادن حس خوب به شماست. در این مقاله جامع، به بررسی مفهومی به نام سئو تضمینی می پردازیم.
سئو تضمینی چیست؟
اگر نگاهی به شرکت های سئو سایت بیندازید متوجه خواهید شد که پدیده سئو تضمینی اغلب در بین شرکت های کمتر شناخته شده و بعضا ارزان قیمت وجود دارد که با استراتژی تهاجمی سعی در گرفتن سهم بازار بیشتری دارند و با مثبت جلوه دادن شرایط، از کمبود اطلاعات تخصصی مشتریان سوء استفاده کرده و رویایی به نام سئو تضمینی را می فروشند.
برای اینکه بیشتر با سئو تضمینی آشنا شویم، بهتر است کمی در مورد سئو و نحوه عملکرد موتورهای جستجو صحبت کنیم.
عملکرد موتور های جستجو
در بخش تاریخچه موتور های جستجو به تفصیل در مورد عملکرد سرچ انجین ها بخصوص گوگل صحبت کردیم. رتبه بندی گوگل به بیش از 140 فاکتور بستگی دارد که در نهایت به سه کلمه تخصص، اعتبار و اعتماد (E A T) ختم می شود. به همین دلیل می توان با یک استراتژی منطقی و قابل اتکا طی مرور زمان به رتبه های بالای گوگل رسید اما گوگل به هیچ وبسایتی گارانتی رسیدن یا ماندن در رتبه خاصی را نمی دهد و بر اساس رقابت و عوامل گوناگون داخلی و خارجی، وبسایت ها در کلمات کلیدی رتبه بندی می شوند.
مقاله سئو چیست شما را بطور کامل با مفاهیم و اصول اولیه سئو و بهینه سازی موتور های جستجو آشنا می کند.
تضمین شرکت های سئو ارزان قیمت
ترکیب جذاب سئو ارزان قیمت و تضمین رتبه 1 گوگل، با ایجاد انتظارات نادرست میان مشتریان و کارفرمایان، دردسر اصلی را برای شرکت های سئو اصولی و با کیفیت که تضمین رتبه نمی دهند ایجاد می کند. برای روشن تر شدن موضوع به توضیح گوگل سرچ سنترال به این سوال توجه کنید:
No one can guarantee a #1 ranking on Google
Beware of SEOs that claim to guarantee rankings, allege a “special relationship” with Google, or advertise a “priority submit” to Google
همانطور که مشخص است هیچ تضمینی در اکوسیستم سئو وجود ندارد. فرایند بهینه سازی در محیطی اتفاق می افتد که موتور های جستجو دائما الگوریتم های خود را تغییر می دهند و به روز می شوند و مانند مسابقه رالی برای بدست آوردن رتبه های برتر به مهارت، تلاش و زمان نیاز است.
آنچه متخصصین سئو حرفه ای می توانند تضمین کنند، انجام بهترین تلاش برای تولید محتوای سئو شده، سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال بر اساس سالها تجربه و تخصص است. این تلاش ها به همراه ارائه نمونه کار می تواند اطمینان دهنده رشد کلمات کلیدی و افزایش ورودی وبسایت باشد اما وعده رتبه ای خاص کاملا غیر اخلاقی است.
چرا سئو تضمینی وجود ندارد؟
ارائه تضمین برای رسیدن به رتبه ای خاص در گوگل معمولا توسط شرکت های ضعیف تر که قیمت سئو پایینی دارند، پیشنهاد می شود.
سئو جادو نیست و یک شبه اتفاق نمی افتد. این فرایند نیاز به تحقیق روش شناختی، تجزیه و تحلیل و تفکر استراتژیک دارد و در عین حال تجربه و تخصص لازم برای توصیه و اجرای استراتژی درست کسب و کار شما را دارد. یک کمپین سئوی ناموفق می تواند در دراز مدت برای شما هزینه بیشتری داشته باشد، بنابراین فقط به دلیل ارزانی خدمات با شرکتی همکاری نکنید.
در ادامه برخی از مهم ترین دلایلی که باعث می شود عملا سئو سایت بصورت تضمینی وجود نداشته باشد عبارتند از:
گوگل با کسی عقد اخوت نبسته است.
سیستم موتور جستجوی گوگل به صورت برد-برد با کاربر عمل می کند و منبع درآمدی اصلی شرکت گوگل هم از طریق ادز و تبلیغات گوگل ادوردز می باشد؛ بنابراین هیچ گونه گارانتی حتی برای شرکت های بسیار بزرگی مانند دیجی کالا و آمازون هم وجود ندارد که به رتبه 1 برسند یا در همان رتبه همیشه باقی بمانند.
هر وبسایتی که بتواند تجربه کاربری بهتری ایجاد کند، در حوزه ای شناخته بشود و موارد فنی سئو را رعایت کند می تواند طی مدت زمانی به رتبه های بالا برسد اما باز هم مشخص نیست چه رتبه ای می تواند داشته باشد.
الگوریتم های گوگل دائما در حال تغییر هستند.
الگوریتم های گوگل در طول ماه بار ها آپدیت می شوند و تغییر می کنند. این بدان معنی است که در طول روز ممکن است رتبه وبسایت روی یک کلمه کلیدی خاص بار ها جابهجا شود. همچنین اکثر نتایج گوگل روی تلفن همراه و دسکتاپ و همچنین بر اساس ناحیه جستجوی کاربر از نظر رتبه بندی متفاوت هستند.
در اینجا بد نیست گریزی به الگوریتم کبوتر بزنیم که به سئو محلی اشاره دارد. وظیفه مهمی که این الگوریتم بر عهده دارد، شناسایی موقعیت مکانی جستجوگر و ارائه نتایج بر اساس لوکیشن اوست. به این معنی که دسته بندی رتبه های گوگل مپ و نتایج SERP در تهران با اصفهان متفاوت است.
سئو کلاه سفید یا سیاه؟
یکی از مفاهیمی که در دنیای وبمستری رواج دارد، عباراتی مانند کلاه سفید، خاکستری و سیاه است. سئو کلاه سفید به معنای رعایت تمامی موارد کمک کننده به سئو سایت در چهارچوب قوانین گوگل است.
محتوانویسی درخشان، رعایت نکات تکنیکال سئو، دریافت لینک های طبیعی بدون خرید و فروش، تبلیغات در جهت دیده شدن برند و … همه در زمینه سئو کلاه سفید طبقه بندی می شوند.
سئو کلاه سیاه دقیقا قطب مخالف کلاه سفید است که با استفاده از تکنیک هایی سرعت بالا آمدن سایت در کلمات کلیدی را افزایش می دهد اما این موارد در چهارچوب قوانین موتور های جستجو نیست و قصد دور زدن آن را دارد. به عنوان مثال استفاده بیش از حد کلمات کلیدی در محتوا بدون اضافه کردن ارزش به کاربر یا ساخت بک لینک های دستی و انبوه اسپم برای دور زدن الگوریتم های گوگل، چند نمونه از سئو کلاه سیاه است.
بسیاری از شرکت هایی که قول رسیدن به رتبه 1 گوگل را در مدت زمان کمی می دهند، از تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده می کنند. این تکنیک ها تا جایی که الگوریتم های گوگل به الگو های آن آشنایی نداشته باشند کارگر است اما ممکن است 1 هفته، 1 ماه یا 1 سال بعد قابل تشخیص برای گوگل شوند و آنگاه است که با جریمه این موتور جستجو و سقوط رتبه طرف خواهید بود.
اگر وبسایت شما به این شکل سئو شود، به احتمال زیاد در آینده باید منتظر آسیب به کسب و کار و کاهش میزان ورودی از گوگل باشید.
موارد حقوقی و قانونی
برخی موارد برای ایجاد اطمینان کارفرما، ضمانت رتبه در قرار داد درج می شود اما بسیاری موارد حقوقی آن را نمی دانند. عبارتی به نام “مشروعیت مال غیر” در قانون وجود دارد که به منزله آن عمل تضمین دادن در فرایند سئو عملا پیگرد قانونی پیدا نمی کند؛ چراکه خریدار و فروشنده بر سایت گوگل تسلطی ندارند و به همین دلیل قاضی حکمی در این خصوص نمی تواند بدهد.
بنابراین اگر هم بعد مدت زمان مشخص در قرارداد به رتبه موردنظر نرسید، بجز هزینه های وکیل و دادگاه، چیزی عاید شما نخواهد شد.
استراتژی سئو در تمامی وبسایت ها یکسان نیست!
اجرای هر استراتژی سئویی نیازمند تحلیل رقبا از نظر تاریخچه لینک سازی، حجم فعالیت روی سایت و خارج سایت است. روند سئو در هر حوزه ای با توجه به رقبا و سختی کار متفاوت است و نمی توان برای همه یک پکیج ثابت از فعالیت ها را ارائه داد.
به علاوه باید دید منطقی داشت: بهترین آنالیزور های سئو هم تا حدی می توانند تحرکات آینده وبسایت های رقیب را بررسی و پیش بینی کنند. به عنوان مثال یکی از فاکتور های تاثیرگذار در سئو سایت، سرچ برند است. سرچ برند مستقیما با میزان تبلیغات محیطی، آفلاین، شهرت برند و … ارتباط دارد. هنگامی که رقیب شما شروع به این تبلیغات کند، ورودی زیادی به وبسایت آورده و کاهش رتبه خوبی را تجربه می کند.
بنابراین در بهترین حالت باز هم نمی توان میزان تحرکات رقبا در آینده را پیش بینی کرد.
تضمین روی کلمات کلیدی ساده!
برخی از شرکت ها صرفا روی کلمات کلیدی ساده که رقیب خاصی ندارند، تضمین می دهند که عملا سودی برای شما ندارد. به عنوان مثال رتبه آوردن در کوتاه مدت روی کلمه کلیدی “خرید ورق پانچ سیاه در شادآباد تهران” نسبت به کلمه کلیدی “ورق پانچ” بسیار آسان تر است.
چگونه شرکت سئو معتبر را به دور از وعده های دروغین انتخاب کنیم؟
حال که با ادله مختلف متوجه شدیم سئو تضمینی وجود ندارد، به این مورد بپردازیم که خب به چه شرکتی اعتماد کنیم؟ شرکت سئو یا شرکت دیجیتال مارکتینگ برتر را می توانید با شاخص های زیر انتخاب و به آن اعتماد کنید:
تشریح روند فعالیت بهینه سازی
روند سئو تا حدودی برای همه قابل دسترس است و شما برای پی بردن به سبک کاری تیم سئو، می توانید اطلاعات لازم را از جستجو بدست آورید. از شرکت سئو درخواست کنید که روند فعالیت خود را برای شما شرح دهند. روند حدودی بهینه سازی وبسایت به شرح زیر است:
- بررسی و بهبود مشکلات سئو داخلی و تکنیکال وبسایت
- شروع فرایند تولید محتوای سئو شده
- اصلاح محتوای تولید شده قبلی سایت
- تحلیل و آنالیز سئو خارجی رقبا
- استفاده از ابزار های حرفه ای سئو
- ارائه گزارش های ماهانه از روند فعالیت و رشد
- استفاده از قدرت کمپین های رپورتاژی
- و …
میزان سابقه و شهرت در صنعت
در مورد سابقه فعالیت و مدت زمان حضور شرکت در عرصه سئو و فضای دیجیتال مارکتینگ تحقیق و پرسش کنید. سابقه آژانس دیجیتال مارکتینگ بخصوص در ایران بسیار مهم است؛ شرکتی که با توجه به این نوسانات، توانسته مشتریان خود را حفظ کند، ارزش همکاری دارد.
نمونه کار ها
بعد از مشاهده لیست شرکت های معتبر، به سراغ نمونه کار ها و مشتریان آن ها بروید. بعد از مشاهده رتبه های ادعا شده در پرتفولیو شرکت، با مشتریان آن ها تماس بگیرید و در مورد نحوه ارتباطات، میزان به نتیجه رسیدن و اعتبار شرکت سئو پرس و جو کنید.
تعداد گزینه ها را زیاد کنید.
برای انتخاب شرکت سئو که در آینده باید همکاری بلدمدتی باهم داشته باشید، وقت بگذارید و ترجیحا از آژانس های معتبری که در لیست بندی ها حضور دارند استعلام پروپوزال کنید. گزینه ها را از نظر بودجه، میزان فعالیت، شهرت و اعتبار رتبه بندی کنید و سپس وارد مذاکره شوید.
پاسخ به برخی سوالات متداول در زمینه سئو تضمینی
عباراتی مانند سئو تضمینی، صفحه اول گوگل تضمینی، به شرط بازگشت وجه و … معمولا عباراتی خوشایند برای فریب کارفرمایان و دریافت سهم بازار شرکت های معتبر است که توسط شرکت های کمتر شناخته شده پیشنهاد می شود.
نکته ای که باید در این مورد به آن توجه کرد، منابعی مانند گوگل (هیچ گارانتی برای رتبه گوگل وجود ندارد.)، افراد متخصص و شرکت های تخصصی سئو معروف است که همواره ضرورت دوری از شرکت های تضمین دهنده را توصیه کردند.
در کل شرکت های معتبر سئو از تکنیک های کلاه خاکستری برای تسریع فرایند بهبود رتبه استفاده می کنند. برای شناسایی عدم استفاده از تکنیک های کلاه سیاه، بهتر است سوالاتی مانند شما از چه راه هایی برای دریافت بک لینک، تولید محتوا، سئو تکنیکال و … استفاده می کنید را از شرکت مورد نظر بپرسید.