اگر به تازگی با تبلیغات گوگل ادوردز مربوط به گوگل آشنا شدهاید اولین سوالاتی که از خود میپرسید این است که تبلیغات گوگل چیست؟چگونه کار میکند؟
گوگل سرویس تبلیغاتی دارد،این سرویس این امکان را میدهد،که با پرداخت پول نتایج حستوجوی مرتبط با وبسایت خود را بر روی صفحه اول نتایج موتور جستوجو قرار دهید.در این صورت نیازی نیست که منتظر بالا آمدن رتبه وبسایت خود باشید. به وسیله جستوجوی پرداخت شده (Paid Search) ، بلافاصله وبسایت خود را در بین برترین نتایج جستوجو مشاهده میکنید.
در ادامه شما را با مفهوم جستوجوی پرداخت شده (Paid Search) آشنا می کنیم. درحال حاضر نام این سرویس به گوگل ادز (Google Ads) تغییر یافته است.
جستوجوی پولی اصطلاحی است که برای تبلیغات در موتورهای جستوجو استفاده میکنیم. این تبلیغات معمولا در بالای SERP یا صفحه نتایج موتور جستوجو یا کنار صفحه قرار میگیرند. هم چنین نتایج در آن ها کاملا مانند نتایج معمولی هستند(در حال حاضر یک برچسب سبز رنگ Ad در کنار آنها قرار دارد).
به طور اساسی شما کلمات کلیدی مورد نظر خود را انتخاب می کنید. این کلمه کلیدی متناسب با محصول یا خدمتی است که ارائه می دهید. سپس آگهی خود را میسازید. بعد از این مرحله، کاربر با وارد کردن کلمه کلیدی مورد نظر در گوگل وبسایت شما را در نتایج موتورهای جست و جو، مشاهده میکند. به همین سادگی.
مطمئنا شما تنها کسی نیستید که از این ویژگی استفاده میکنید. شرکتهای رقیب هم میتوانند مانند شما برای همان کلمات کلیدی در گوگل تبلیغ کنند. بدینترتیب بالای صفحه نتایج جستوجو مانند شکل زیر می شود.
اگر میخواهید آگهی شما بالاتر از دیگران نمایش داده شود، باید به ازای هر بار که کاربر روی تبلیغ شما کلیک میکند، نسبت به شرکتهای رقیب خود مبلغ بیشتری به گوگل پرداخت کنید مانند یک حراجی.
نام دیگر پرداخت به ازای هر کلیک (PPC = Pay Per Click) است.
بدیهی است که هرچقدر میزان پرداخت شما به ازای یک کلیک (PPC = Pay Per Click) بیشتر باشد، احتمال نمایش تبلیغ شما در نتایج جستوجو بیشتر است. اما گوگل فقط مدل پیشنهادی Pay per click را ملاک قرار نمیدهد. و از عنصر دیگری به نام uality Score یا امتیاز کیفی استفاده میکند.
گوگل در نظر میگیرد که تبلیغ شما چه مقدار با عبارتی که کاربر استفاده کرده مرتبط است. همچنین تعداد کلیکهایی که قبلا روی تبلیغ شما انجام گرفته (CTR=Click-Through Rate) و نیز مناسب بودن وبسایت شما را در نظر میگیرد .
به طور مثال اگر کاربر عبارت "کفش آدیداس" را جستوجو کند و آگهی شما با عنوان "خرید کفش آدیداس" ظاهر شود زمانی که کاربر روی تبلیغ شما کلیک کند، باید به صفحهای هدایت شود که به این عنوان مرتبط باشد و صرفا وارد شدن به صفحه اصلی سایت شما به اندازه کافی خوب نیست.
همانطور که گفته شد هربار که روی تبلیغ شما کلیک شود مبلغی به گوگل پرداخت میکنید که به این هزینه Cost Per Click یا به اختصار CPC می گویند.
برای تعیین هزینه دو گزینه پیش رو دارید:
در هر دو حالت گوگل تعداد کلیکهای احتمالی را برای شما محاسبه میکند.
حالت دیگری که کمتر اسفاده می شود Cost-per- Impression نام دارد. در این حالت مثلا به ازای هر ۱۰۰۰ بار ظاهر شدن تبلیغ شما در صفحه های نتایج جستوجو مبلغی پرداخت میکنید، در این حالت ممکن است کاربران هیچ کلیکی روی تبلیغ شما نکنند .
برای فعال سازی باید به سایت گوگل ادوردز مراجعه کنید که در حال حاضر به دلیل تحریم ها امکان خرید با آیپی ایران وجود ندارد و باید از VPN استفاده کنید. هم چنین این امکان برای دامنه های (ir.) وجود ندارد. ایران وب لایف میتواند در فعالسازی گوگل ادوردز و استفاده از تبلیغات گوگل برای کسبوکارتان به شما کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم.