آرکتایپ حاکم چیست

آرکتایپ برند حاکم

زمان خواندن این مطلب 16 دقیقه

بررسی آرکتایپ برند حاکم با توجه به شرکت های جذابی مانند بنز و رولکس که در این کهن الگو طبقه بندی می شوند، برای بسیاری از صاحبین کسب و کار مورد اهمیت است.

اگر از صاحبین کسب و کار در مورد رهبری سایر شرکت ها، تعیین استاندارد ها و به طور کلی حکمرانی در بازار بپرسید، اگر خود را حاکم بازار معرفی نکنند، دست کم به این جایگاه علاقه بسیاری دارند. آرکتایپ برند حاکم یکی از مورد علاقه ترین کهن الگو هایی است که بدست آوردن آن راهی سخت دارد و مالکی سرسخت می طلبد. در این مقاله سعی داریم با احترام به جایگاه برند هایی با کهن الگوی حاکم، کمی از کنترل آن ها خارج شویم و به بررسی دقیق تر این آرکتایپ بپردازیم.

آرکتایپ برند حاکم چیست؟

آرکتایپ حاکم

لحظه ای به کلمه “حاکم” فکر کنید. چه چیز هایی به ذهن می رسد؟ غالب، قدرتمند، کنترل کننده و البته با تعداد کم! آرکتایپ برند حاکم یا Ruler بیش از هر چیزی به امنیت و ثبات، قدرت و اقتدار، انحصار و کنترل، رهبری و بهترین بودن اهمیت می دهند.

حاکم معتقد به کنترل کردن، برای جلوگیری از ایجاد هرج و مرج است. این کهن الگو با کلماتی مانند رئیس، مدیر عامل، الگو، فردی مقتدر و فرمان دهنده در ذهن تداعی می شود. اگر نگاهی به برند های مظهر حاکمیت بیندازید، احتمالا ارتباطات خوب با دیگران، هوش بالای سیاسی و درک قدرت را از آن ها درمیابید.

چشم اندازی که این برند ها به مشتریان ارائه می دهند، ترجیح کیفیت بر کمیت به همراه حس تسلط بر جهان است. البته رهبری شخصیت حاکم همواره با مسئولیت پذیری همراه بوده و هدف او از کنترل نیز بیش از هر چیزی، نظم و ساختار می باشد.

همه چشم ها به سوی او دوخته شده و همه مجذوب فرماندهی پر ابهت آرکتایپ حاکم هستند. لحن صدای این آرکتایپ قدرتمند و با اعتماد به نفس است و پیام را با اطمینان منتقل می کند. چه در میدان نبرد و چه در اتاق هیئت مدیره، کهن الگوی حاکم می داند که برای موفقیت چه چیزی لازم است و از ابراز تسلط خود برای انجام هیچ کاری هراسی ندارد.

ویژگی های برند حاکم

برخی از اصلی ترین ویژگی های شخصیت حاکم عبارتند از:

  • مسئولیت پذیری
  • راهبری و لیدرشیپ
  • ثبات و پایداری
  • انحصار گرایی
  • علاقه به کنترل
  • جلوگیری از ایجاد هرج و مرج
  • اعتقاد راسخ به موفقیت

رنگ های این کهن الگو

اگر بخواهیم به چند رنگ شاخص که معمولا برای شخصیت برند حاکم مورد استفاده قرار می گیرند اشاره کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رنگ طلایی

RGB (204,166,82)

#CCA652

  • رنگ سرمه ای

RGB (11,27,59)

#0B1B3B

  • رنگ آبی بنفش

RGB (138,134,166)

# 8A86A6

  • رنگ سرمه ای تیره

RGB (47,45,65)

# 2F2D41

برند های مطرح با آرکتایپ حاکم

  1. رولکس (Rolex)

تصوری که مشتریان این برند مطرح بعد از خرید و به دست کردن ساعت های رولکس می کنند، برنده شدن و قدرتمند بودن است. انحصاری که این برند ساعت در بازار کالای لوکس ایجاد کرده است به همراه قیمت بالای محصولات آن، کاملا آرکی تایپ حاکم را تداعی می کند.

every Rolex tells a story یا هر رولکس داستانی را بازگو می کند که شعار این برند است، دقیقا اشاره به داستان های افراد موفق می باشد. افراد موفق ساعت های رولکس به دست دارند.

آرکتایپ برند رولکس
آرکتایپ برند لوئیس ویلتون
  1. لویی ویتون (Louis Vuitton)

شاید تنها برندی که توانسته فراگیری و گستردگی عرضه محصولات را در آرکی تایپ حاکم اجرا کند، لویی ویتون است که محصولات خود را به صورت گسترده از ارزان تا بسیار گران قیمت طبقه بندی کرده است. شعار این برند، LV the truth به معنای حقیقت می باشد که یکی از ویژگی های متمایز کهن الگوی حاکم است.

  1. مرسدس بنز (Mercedes-Benz)

یا بهترین، یا هیچی! از این شعار تسلط و حاکمیت تمامیت خواه برند مرسدس بنز را می توانید بدست آورید. شرکت بنز بدون توجه به مسائل فرعی، بهترین کالا را برای مشتریان خود می سازد و به حق در مورد این شعار حقیقت را بیان می کند:

“The best or nothing “

مرسدس بنز برای تولید خودرو هایی با کیفیت، ایمنی بالا و قابل اعتماد، شهرت غیر قابل تخریبی را برای خود دست و پا کرده و به حق، آرکیتایپ برند حاکم را معنا کرده است.

آرکتایپ برند بنز
آرکتایپ برند رولز رویس
  1. رولز لویس (Rolls-Royce)

خودرویی نماد تجلل، تشخص، سلطنتی و حاکم! این چهار کلمه را هنگامی که در کنار هم بگذاریم، فقط به یک برند می رسیم: رولز رویس مجلل! البته شرکت رولز رویس صرفا به دلیل تولید خودرو هایی با صندلی دست دور شناخته نمی شود و این شرکت به تولید انواع موتور هواپیما با کیفیت فوق العاده نیز مشغول است.

هدف اصلی این برند این است که مشتریان، خود را قدرتمند و برتر از جهان احساس کنند. تعداد کسانی که از این خودرو ها استفاده می کنند بسیار کمتر از سایر خودرو ساز ها است و به همین دلیل حس انحصاری بودن در مشتریان ایجاد می کند. جالب ترین نکته برای این برند، شعار رولز رویس است:

“در هر کاری که انجام می دهید برای کمال تلاش کنید.”

منبع: ebaqdesign

  1. اپل (Apple)

شاید در نگاه اول، به برند اپل بتوان کهن الگوی خالق را نسبت داد اما اگر نگاهی چندوجهی به این شرکت فناوری داشته باشیم، آرکتایپ حاکم را می توانیم استخراج می کنیم. شعار اصلی اپل “متفاوت فکر کن” که دهه هاست توسط این شرکت استفاده می شود نشان از احترام بالای آن به مشتریان خود است. همچنین کیفیت بالای محصولات این شرکت، انحصارطلب بودن، ایجاد حس قدرت در مشتریان و ارتباطات موثر همگی نشانه هایی از کهن الگوی حاکم است.

آرکتایپ برند اپل
آرکتایپ برند باس
  1. هوگو باس (Hugo Boss)

بسیاری از ما ایرانی ها نام این برند را شاید پس از اسپانسری که با شخصیت معروف اینستاگرامی “خابی لیم” داشت شناختیم. برند هوگو باس در اصل یکی از معروف ترین برند های پوشاک و عطر لوکس در ایالات متحده است. آنها ویژگی های شخصیت حاکم را در نام و تصویر برند خود ارائه می دهند.

شعار این برند Be boss, be kind است که کاملا نشان دهنده حکمرانی مهربان می باشد.

سطوح استفاده از آرکی تایپ حاکم

هر کدام از 12 کهن الگو و آرکتایپ، دارای سطوحی هستند که سطح آخر از همه بالغ تر و توسعه یافته تر می باشد:

  • سطح 1: مسئولیت پذیری بالا و استقلال بیشتر مانند برند مرسدس
  • سطح 2: رهبری جمعی کوچک مانند خانواده و گروه مانند رولز رویس
  • سطح 3: رهبری و حکمرانی به جامعه مانند IRS

شخصیت برند شما کدام است؟ 12 کهن الگوی یونگ

اشتباهات رایج آرکتایپ برند

احساس می کنید برند شما ارتباطی به تایپ حاکم ندارد؟ با انجام تست آرکتایپ برند و یا مطالعه بیشتر در مورد انواع آرکتایپ برند تصمیم صحیح تری می توانید بگیرید.

برای شروع تست آرکتایپ برند و مشاهده نتیجه به صورت رایگان از طریق لینک زیر اقدام کنید:

5/5 - (1 امتیاز)

فهرست مطالب

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *