شاید در کشور ما، مقاوم ترین مکان به پذیرش تکنولوژی، پس از پادگان ها، مدارس و سیستم آموزشی است اما همانطور که همه می دانیم، هیچ اصلی ثابت نیست به جز اصل تغییر! امروزه بسیاری از آموزشگاه ها و مدارس کشور دارای وبسایت مربوط به خود هستند که تمامی اطلاع رسانی ها، ورود اطلاعات دانش آموزان و … در آنجا صورت می گیرد و طراحی سایت برای مدرسه به یک نیاز برای سیستم آموزشی کشور تبدیل شده است.
مزایای داشتن وبسایت برای مدرسه
اهمیتی ندارد که مدرسه شما بزرگ است یا کوچک، داشتن وبسایت به شناخت بهتر والدین دانش آموزان از فضایی که شما برای آموزش فرزندان آن ها فراهم کرده اید منجر می شود. برخی از مزایای داشتن وبسایت برای مدارس به شرح زیر است:
- فراهم کردن اطلاعات دقیق
بارها برای اینکه یک مدرک را از مدرسه دوران دبیرستان خود بگیرم مجبور شدم به آموزشگاه مراجعه کنم و هر بار با اطلاعات جدیدی مواجه شدم. یکبار مشخص شد یک عکس کم آوردم و یک بار باید ابتدا به اداره آموزش و پرورش منطقه مراجعه می کردم!
داشتن وبسایت به دانش آموزان و والدین آن ها کمک می کند تا از سردرگمی و مراجعات بی دلیل به مدرسه خلاص شوند. در وبسایت می توان اطلاعیه های مختلف قرار داد تا هر شخص بداند با چه مدارکی، برای چه کاری و به کدام قسمت باید مراجعه کند.
- پذیرش به صورت آنلاین
یکی از دردسر های همیشگی مسئولین بخش اداری مدارس، پذیرش دانش آموزان جدید در هر مقطع است. طراحی سایت مدرسه به شما به عنوان مدیر مدرسه کمک می کند تا بهتر و موثر تر پروسه پذیرش را برنامه ریزی کنید. در وبسایت می توانید اطلاعاتی مانند شرایط پذیرش، محدودیت منطقه ای، نحوه روند بررسی دانش آموزان، مدارک مورد نیاز و … را شرح دهید تا والدین بتوانند از شرایط مدرسه شما باخبر شوند و با دید بازتری اقدام کنند.
- بهبود روند آموزش و پرورش
اکنون که تقریبا تمامی کورس های آموزشی به صورت آنلاین برگزار می شود و دانشجویان می توانند چندین و چند بار ویدئو های آموزشی را ببینند، حرکت نکردن به سمت آموزش آنلاین برای موسسات و مدارس یک الزام است. با داشتن یک وبسایت آموزشی، می توان اطمینان حاصل کرد که تمامی دانش اموزان در هر مکانی به فایل های آموزشی دسترسی دارند و می توانند تکالیف خود را تحویل دهند.
- افزایش اعتبار مدرسه
شاید به دید بسیاری از مسئولین با دیدگاه سنتی، آخرین مزیت طراحی سایت برای مدارس، افزایش اعتبار آن ها باشد اما در واقع همانطور که در مقاله دیجیتال برندینگ هم گفتیم، یکی از اصلی ترین مزایای طراحی سایت، اعتباردهی به برند هاست. شما در وبسایت مدرسه خود می توانید مواردی که مربوط به هویت برند می شود را انعکاس دهید، تمایز و برتری خود را نشان داده و از این طریق اعتبار کسب کنید.
برای مدرسه، سایت وردپرسی بهتر است یا اختصاصی؟
نکته ای که بسیاری از مسئولین مدارس از آن آگاه نیستند و باعث سوء استفاده از آن ها می شود، نام طراحی سایت اختصاصی است. به دلیل نام به اصطلاح خفن آن بعضا برخی از شرکت های طراحی سایت استفاده از آن را تنها راه حل برای تمامی مشکلات جوامع بشری عنوان می کنند!
اما حقیقت چیز دیگری است و طراحی سایت وردپرسی در بسیاری از مواقع برای مدارس و مراکز آموزشی منطقی تر می باشد. در ادامه به بررسی دقیق هر کدام از این انواع طراحی سایت می پردازیم و با مزایا و معایب هر یک آشنا می شویم:
طراحی سایت اختصاصی مدارس
همانطور که گفته شد، طراحی سایت اختصاصی به معنای کدنویسی و استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند PHP، لاراول و … یا استفاده از فریمورک هایی مانند Asp.Net برای طراحی است.
طراحی سایت مدارس به صورت اختصاصی مزایای زیر را به همراه دارد:
- معمولا سرعت بارگذاری بالا (البته به قدرت هاست نیز بستگی دارد.)
- امنیت بالاتر با توجه به کدنویسی
- استفاده از قابلیت های ویژه که در وردپرس به سختی یافت می شود.
- سفارشی سازی در بسیاری از صفحات سایت
اما به نظر اکثر وبمستر هایی که در زمینه پرفورمنس سایت و بخصوص سئو فعالیت می کنند، به دلایل زیر، کار کردن با یک وبسایت اختصاصی بسیار سخت است.
- مشکلات کار کردن با کنترل پنل اختصاصی که به صورت استاندارد نیست و هر شرکتی به صورت اختصاصی برای خود طراحی می کند.
- مشکلات ارتباطات با تیم فنی و انجام اصلاحات با هزینه های اضافی و البته زمان بر بودن.
- قیمت بسیار بالاتر نسبت به طراحی وردپرسی
- زمان بر بودن طراحی
مزایای طراحی سایت وردپرسی برای مدارس
از طرف دیگر، CMS وردپرس به صورت اوپن سورس بوده و همواره توسعه دهندگان مختلف باگ های آن را در می آورند و در قالب آپدیت های ماهانه در اختیار وبمستران قرار می دهند. همچنین راحتی کار با پنل، قیمت مناسب تر نسبت به طراحی سایت اختصاصی، زمان کمتر برای تحویل سایت، انجام راحت تر اصلاحات، دسترسی به پلاگین های مختلف و … باعث شده که بسیاری از مدارس به سمت طراحی سایت با وردپرس سوق پیدا کنند.
البته همچنان باید در نظر داشته باشید که اگر قابلیت های خاصی بخواهید که وردپرس نتواند آن را فراهم سازد، باید به سمت سایت های اختصاصی و سفارشی بروید.
موارد مورد نیاز برای طراحی سایت مدارس
برای شروع کار طراحی سایت برای مدرسه، می بایست یک دامنه متناسب با نام مدرسه، آموزشگاه، دانشگاه و … را انتخاب کنید. اگر نام مدرسه یا آموزشگاه شما طولانی است، بهترین کار انتخاب نام کوتاه برای آن است چراکه نام دامنه طولانی هم برای والدین و هم دانش آموزان در خصوص ایمیل زدن، به یاداوری نام سایت و … مشکل ایجاد می کند.
برخی از مواردی که در اغلب وبسایت مدارس یکی است، عبارتند از:
- کلاس آنلاین و تدریس غیر حضوری
احساس نیاز به یک پلتفرم آموزش آنلاین از زمان پاندمی کرونا ایجاد شد و دست و پا شکسته به امروز رسید تا بلافاصله به خاطر برف و یا آلودگی هوا مدارس را تعطیل نکنند و صرفا با غیرحضوری کردن کار را راه بیاندازند!
اگر شما مدرسه پیشرفته و غیر انتفاعی هستید، یکی از استاندارد هایی که باید رعایت کنید ارائه برنامه های متنوع در قالب تدریس آنلاین و آموزش غیرحضوری است و در طراحی سایت مدرسه خود این مورد را از قلم نیاندازید.
- ارائه فرم ارزیابی مختلف
یکی از بخش های مورد علاقه بنده، نمره دادن به اساتید در ارزیابی انتهای ترم بود که بعد تر به آن ها بگویم من به شما 10 ندادم، شما خودتان 10 گرفتید!
وبسایت مدارس نیز باید دارای فرم های ارزیابی مختلفی باشد تا دانش آموزان، والدین و حتی اساتید در مورد امکانات فراهم شده، کاستی ها و یا مزایا، اظهار نظر کنند.
- چت آنلاین
اگر شخصیت درونگرایی داشته باشید، احتمالا ترجیح می دهید در هر زمان و مکانی به جای تلفن صحبت کردن، با چت، نیاز ها و خواسته های خود را بگویید. قابلیت چت آنلاین در بسیاری از وبسایت های امروزی پیاده سازی شده و چیز عجیبی نیست اما استفاده از این سرویس در وبسایت مدرسه باعث می شود که تمایز ایجاد کنید.
- گالری تصاویر و افتخارات
یکی از بخش هایی که حتما مدیران مدارس و آموزشگاه ها از آن استقبال می کنند، بخش گالری تصاویر و افتخارات است. شما می توانید با داشتن یک وبسایت حرفه ای برای مدرسه خود، تمامی مدال ها، افتخارات علمی، فرهنگی و ورزشی مدرسه را به فضای وب منتقل کنید تا همه از دیدن آن ها لذت ببرند!
- بخش ورود کاربران و پروفایل کاربری
داشتن بخشی برای ورود دانش آموزان و اساتید برای هر وبسایت مدرسه ای الزامی است تا سایت از حالت ویترین در بیاید و برای کاربران سودی داشته باشد.
در قسمت پروفایل دانش آموزان می توان بخش هایی نظیر ارائه تمرینات کلاس، مشاهده نمرات کارنامه، ارزیابی کلاس، مشاهده ویدئو های آنلاین و … را تدارک دید. در قسمت پروفایل اساتید نیز می توان همین موارد را بر اساس نیاز های کاربران در وبسایت درج کرد.
برخی از نمونه کار های طراحی سایت ایران وب لایف
مراحل طراحی سایت برای مدارس
همانطور که گفته شد، طراحی سایت برای مدارس به دو صورت اختصاصی (کدنویسی شده) و وردپرسی صورت می گیرد. به هر حال مراحل طراحی سایت برای مدارس به شرح زیر است:
- دریافت مشاوره در خصوص انتخاب نوع طراحی سایت
- ارائه درخواست و نیاز های اولیه به تیم مشاوره طراحی سایت
- طراحی فیگمای اولیه بر اساس سلیقه شما، پالت رنگی سازمانی و آرکتایپ برند
- ارائه طرح های اختصاصی
- شروع فرایند طراحی سایت به همراه خرید دامنه، هاست و سایر پیش نیاز ها
- تکمیل سایت، شخصی سازی آن و ارائه بر روی دامنه آزمایشی
- آغاز پشتیبانی 1 ساله فنی سایت
اگر در خصوص نحوه طراحی سایت، قیمت سایت مدارس و یا سایر ویژگی های طراحی سایت سوالی دارید، می توانید از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید: