نبوغ در سادگی است. اگر این جمله را قبول داشته باشید و بتوانید نیاز خود را با طراحی وبسایت یک صفحه ای رفع کنید، چرا باید هزینه زیادی برای طراحی سایت اختصاصی یا وردپرسی چند صفحه ای انجام دهید؟ در این مقاله به بررسی این نوع طراحی سایت می پردازیم تا شما با مزایا و معایب سایت های اصطلاحا لندینگ پیجی آشنا شوید و بتوانید تصمیم معقولی برای آینده کسب و کار خود بگیرید.
برای مشاوره طراحی سایت تک صفحه ای می توانید از طریق شبکه های اجتماعی با ما در ارتباط باشید:
سایت تک صفحه ای چیست؟
احتمالا هنگام رفتن به کافی شاپ یا رستوران به جای منوی فیزیکی، منوی دیجیتال را از طریق اسکن QR code مشاهده کرده اید. کسب و کار هایی مانند کافی شاپ ها، پیج های اینستاگرام و … که نیاز چندانی به طراحی سایت کامل و بخش هایی مانند تماس با ما، درباره ما، صفحه محصولات و … به صورت جداگانه ندارند، از طراحی سایت لندینگ پیج استفاده می کنند. با طراحی سایت تک صفحه ای می توانید به صورت متمرکز، مشتری را وارد قیف فروش کنید و در طول سفر دیجیتالی، همراه او باشید.
با استفاده از این طراحی سایت و کمی خلاقیت، می توانید روایتگر داستان خود باشید و کاری کنید که در هر بخشی از سایت تک صفحه ای شما، مشتری با عنصری غافلگیر شود.
چه کسب و کار هایی به لندینگ پیج ها نیاز دارند؟
اما باید بدانیم که طراحی سایت تک صفحه ای برای همه کسب و کار ها مناسب نیست. پیش از هر چیزی باید به این نکته توجه کنید که در طراحی سایت یک صفحه ای، خبری از بخش مجزا برای مقالات، تماس با ما، درباره ما و … نیست و هر آنچه در چنته دارید را باید در اسکرول های مکرر به مخاطب ارائه دهید.
برخی از شرکت هایی که از طراحی سایت لندینگ پیج می توانند استفاده کنند عبارتند از:
تبلیغ تک محصول (پروموشن)
بسیاری از کسب و کار های بزرگ، برای پروموت و تبلیغات روی یک محصول خاص از لندینگ پیج و طراحی وب تک صفحه ای استفاده می کنند. برای محتوای این صفحه باید توضیحات جذاب، تصاویر درخشان و در انتها، CTA (فرم تماس، کد تخفیف برای خرید، برقراری تماس، رفتن به فروشگاه اصلی و …) قرار دهید.
کسب و کار های کوچک
اگر صاحب کسب و کار کوچکی هستید و قصد توسعه در فضای دیجیتال دارید، می توانید تک تک بخش های درباره ما، تماس با ما، توضیح محصولات، گالری سوالات متداول، و خدمات را در یک صفحه بگنجانید تا با لینک شارپ و اسکرول کردن، مخاطب به مقصد مدنظر خود برسد، بدون اینکه در تعداد صفحات زیاد و بلا استفاده گم شود.
پرسونال برندینگ (سایت شخصی)
طراحی سایت شخصی از آن هاست که می توانید بینهایت المان جذاب، تایپوگرافی های جسورانه و تصاویر خیره کننده برای بهبود تجربه کاربری درش بکار ببرید. در سایت های تک صفحه ای برای پرسونال برندینگ، توجه به سرعت بارگذاری، ریسپانسیو بودن برای موبایل و UI/UX بخش نمونه کار ها از مواردی است که در این نوع طراحی سایت باید به آن دقت ویژه ای بکنید.
وبسایت رویداد محور و ایونتی
اگر رویدادی مانند کنسرت، مراسم خاص و یا وبیناری مهم در پیش دارید، می توانید با طراحی لندینگ پیج، ظاهری حرفه ای به مراسم خود دهید. حتما در بخش های مختلف صفحه اطلاعات اولیه، تصاویر مراسم، نوع رویداد و … را ذکر کنید تا برای مخاطب جای سوالی باقی نماند.
مزایای طراحی سایت تک صفحه ای
- زمان بارگذاری بسیار سریع
درست است که بخشی از مسئولیت افزایش یا کاهش سرعت بارگذاری المان های صفحه به عهده سرور می باشد اما در سایت های تک صفحه ای، محتوا در بخش کلاینت ریلود می شود و کد های کمتری نیز در خود دارد که همین علتی برای افزایش سرعت سایت های لندینگ پیجی است.
- ریسپانسیو و موبایل فرندلی
طراحی واکنش گرا برای یک برگه تکی بسیار آسان تر از چندین صفحه استاتیک است. از آنجا که اکثر ورودی های سایت تک صفحه ای مانند لندینگ اینستاگرامی با تلفن همراه وارد سایت می شوند، ریسپانسیو بودن بسیار مهم است.
- ناوبری و جریان کاربر آسان
یکی از بزرگترین دغدغه های کاربران وب، سخت بودن پیدا کردن صفحات مد نظر در هر وبسایتی است. وبسایت های تک صفحه ای اما با ناوبری آسان کاربر را به هدف خود می رساند.
- داستان سرایی قوی (استوری تلینگ)
بر خلاف وبسایت های معمولی که در آن ها داستان سرایی عملا غیرممکن است، در وبسایت های تک صفحه ای به راحتی می توان داستان برند، محصول یا شخص را بیان کرد. خواه یا ناخواه تعامل کاربر با سایت های یک صفحه ای بسیار بیشتر از سایت های دیگر مانند سایت شرکتی است.
- لیدجنریشن و تبدیل بهتر
هدف غایی هر وبسایتی طبیعتا ایجاد لید های بیشتر و تبدیل حداکثری کاربر به مشتری است. وبسایت های 1 صفحه ای به دلیل طراحی ساده و کاربرپسند، به افزایش نرخ تبدیل کمک می کنند. علاوه بر این سرعت بالای بارگذاری اطلاعات در وبسایت های تک صفحه ای کمک بیشتری به این موضوع می کند.
- هدف گذاری مخاطب خاص
این دست از وبسایت ها، برای هدف قرار دادن مخاطبین خاص و بهبود تجربه کاربری آنها عالی هستند. با یک سایت تک صفحه ای، تمام اطلاعاتی که می خواهید کاربران به آنها دسترسی داشته باشند، می توانید در یک صفحه به آنها ارائه دهید.
- مقرون به صرفه
یکی از بهترین ویژگی های یک وب سایت تک صفحه ای، مقرون به صرفه بودن آن است. این وب سایت ها برای توسعه و مدیریت ساده بوده و با تعداد منابع کمتری قابل نگهداری هستند. همچنین هزینه طراحی اینگونه سایت ها به نسبت سایت های چند صفحه بسیار پایین تر تمام می شود.
معایب طراحی سایت تک صفحه ای
- برنامه ریزی دقیق
شاید الان این مورد را به عنوان عیب در نظر نگیرید اما مطمئن باشید اگر قصد طراحی سایت یک صفحه ای را دارید، حتما به جزئیات و قرارگیری صحیح هر المان دقت کنید. این دقت نیازمند برنامه ریزی قابل توجهی هم برای محتوای متنی، بصری و هم نوع طراحی سایت است.
- سئو و بهینه سازی
عدم امکان بهینه سازی حداکثری، ایرادی که به نظر بنده مهم ترین مشکل سایت های تک صفحه ای یا لندینگ پیج هاست.
دقت کنید که گوگل برای شناسایی هر کلمه کلیدی نیازمند آدرس است. آدرسی که در سایت های 1 صفحه ای تنها یکی از آن ها وجود دارد و صرفا می توان روی صفحه اصلی سئو کرد. (محدودیت هدف گذاری کلمات کلیدی)
از آنجایی که در سایت های تک صفحه ای محتوای کمتری وجود دارد، فرصت چندانی برای افزایش ترافیک با سئو وجود ندارد. همچنین وبلاگ سایت از جمله مؤثرترین راه ها برای هدایت ترافیک ارگانیک به یک وب سایت هستند و سایت های تک صفحه ای معمولاً بخش وبلاگ ندارند.
اما داشتن تنها یک صفحه برای سایت اعتبار سئویی بیشتری می آورد چراکه هر بک لینکی که سایت شما دریافت می کند، صرفا ارزش را به 1 صفحه منتقل کرده و تمرکز اعتبار در همان صفحه می ماند.
پس اگر طراحی سایت تک صفحه ای را انتخاب کردید، بهتر است زیاد به ورودی از طریق گوگل و سئو کردن فکر نکنید و از روش های دیگر دیجیتال برندینگ استفاده کنید.
اگر مانند سئو سایت صنعتی به دنبال بهینه سازی از طریق گوگل برای برند خود هستید، احتمالا بهتر است به دنبال طراحی سایت چند صفحه ای سنتی باشید.
چگونه سایت 1 صفحه ای را سئو کنیم؟
همانطور که اشاره کردیم، سئو برای سایت های تک صفحه ای کمی متفاوت با سایت های معمولی مانند سئو سایت معماری است و برای سئو این سایت باید نکات زیر را در نظر بگیرید: (این مقاله از سایت SEJ هم به دردتون میخوره.)
- شما یک کلمه کلیدی دارید!
تحقیق کلمات کلیدی اولین و مهم ترین بخش فرایند سئو هر سایتی است به جز سایت های تک صفحه ای! چرا؟ به این دلیل که کلمات کلیدی مختلف باید در صفحات متنوع تعریف شوند و شما تنها یک صفحه در اختیار دارید!
- لینک داخلی؟ نه ممنون صرف شده است!
در هر مقاله ای که از سئو داخلی صحبت شده، احتمالا چشمتان به لینک سازی داخلی افتاده است. شما در وبسایت تک صفحه ای نمی توانید صفحات دیگر داشته باشید که به آن ها لینک داخلی دهید. چرا؟ به این دلیل که 1 صفحه بیشتر در اختیار ندارید. تنها کاری که می توانید بکنید، استفاده از لینک شارپ برای حرکت راحت تر کاربر روی صفحه است.
- از همان 1 صفحه استفاده کنید!
هر چند سئوی سایت تک صفحه ای ضعیف است، اما باید از هر آنچه در چنته داریم استفاده کنیم. فقط یک صفحه داریم؟ خب روی همان صفحه بر اساس نام برند و کلمه کلیدی که در نظر داریم می توان کار کرد.
- سئو خارجی
بر خلاف سایت های معمولی که در سئو داخلی دستمان باز تر است و در سئو خارجی باید با احتیاط بیشتر عمل کنیم، برای سایت های 1 صفحه ای یا لندینگ پیج ها می توان از انواع روش های لینک سازی، سوشال سیگنال، رپورتاژ آگهی و … استفاده کرد.
نمونه سایت تک صفحه ای ایران وب لایف
هزینه طراحی لندینگ پیج حرفه ای توسط ایران وب لایف
شرکت ایران وب لایف با مجموع بیش از 15 سال سابقه فعالیت در حوزه طراحی وبسایت وردپرسی و اختصاصی، نمونه کار های فراوان و تیم حرفه ای در زمینه وب، آماده ارائه مشاوره در این زمینه است. هزینه طراحی لندینگ پیج حرفه ای توسط ایران وب لایف بستگی به نوع طراحی، قالب و خواسته های مشتری دارد اما برای اطلاع دقیق تر در این زمینه، می توانید با ما در تماس باشید: